Sú to stavy úzkosti?

Príspevok v téme: Sú to stavy úzkosti?
Spirit

Dobrý deň. Už niekoľko mesiacov mávam "záchvaty", niesom si istá či to môžem tak pomenovať. V hlave sa mi spoja nejaké obrazy, akoby z minulosti, ale nie je to ako deja-vu, začnem na hrudi cítiť tlak, točí sa mi hlava a je mi na zvracanie. Trvá to len niekoľko sekúnd. Zo začiatku sa to stávalo len zriedka, a vždy keď som bola doma, no v poslednej dobe je to častejšie a už sa mi to stáva aj v škole a v spoločnosti, všíma si to už aj, vždy som neprítomná a ťažko dýcham. Neviete mi poradiť, čo by to mohlo byť?

lionne

Mam panicku poruchu, prejavy rovnake...da sa s tym zit, ale treba to riesit. Urcite z mojho pohladu odporucam psychiatra, lieky a psychologa ...veľa šťastia, a drz sa, da sa to zvladnut, aj ked to tak nevyzera :-)

Spirit

Pre Magy: 17 rokov, 170 cm, 54kg, rozchod rodičov v mojich 7 rokoch, v podstate mi nič nechýba... občas mávam pocit že tu nikoho nemám, ale to mávame všetci. Stres... ten mám každý deň, navyše odkedy mám priateľa sú dávky stresu o to vyššie, priznávam že občas mávam suicidálne myšlienky. Diagnózy žiadne, nikdy som nemala vážnu chorobu, až na M. Gilbertov syndrom, čo však súvisí s pečeňou...

Luciik

ahoj,ja so mala tiez toto iste...urcite obdobie som mala stale strach ze sa nieco stane mojmu otcovi a pritom sa ni nedialo...vyustilo to do takeho stavu ze ma jedneho pekneho dna chytil taky zachvat uzkosti ze som musela volat sanitku,busenie srdca,potenie, triaška,vnutorne chvenie a hlavne pocite ze sa nenadycchnem,ze vzduch ktory dycham mi nestaci...ked sa to opakovalo 5 dní po sebe bolo mi jedno šla som k psychiatrovi a diagnoza PANICKA PORUCHA,ten mi nasadil antidepresiva a od decembra som nemala ani jeden poit uzkosti.Chod za nim pokial to mas len v pociatocnom stadiu..pomozu ti aj relaxacne cvicenia :)

Magy

Ludia, naucte sa prosim popisovat svoje problemy detailnejsie, dolezite su veci, co danemu problemu predchadzali, a myslite, ze maju alebo mozu mat vztah k danemu problemu. Takto z vas musime tahat informacie ako z chlpatej deky.

inak vsetky rady budu len slepym triafanim, hadanim, vestenim.

Tvoj vek, vyska/vaha, stav, soc. zazemie, ine choroby a diagnozy, aj prekonane atd. A ako som pisal vyssie - udalosti a veci co predchadzali tomu problemu, ktore mozu byt pricinou alebo spustacom. Nadmerny stres, velke zmeny alebo prblemy/tragedia v zivote, rodine atd.

alena 32

tymto stavom vacsinou predchadza dlhodobejsie psych. napatie, stresy, vyusti do silnych uzkosti az panickej poruchy, co je zrejme aj tvoj pripad...