Liecba popalenin- nechat volne na vzduchu alebo ranu balit?

Príspevok v téme: Liecba popalenin- nechat volne na vzduchu alebo ranu balit?
lenna22

Rada by som sa opytala na vas nazor popripade skusenost s popaleninami. V nedelu som sa obarila vriacou vodou na stehnach su z toho popaleniny II.st. Isla som na pohotovost neskor na previaz, ibaze som pocula aj o popaleninovych centrach a ze vraj sa to tam vsetko lieci "moderne". Rany sa nebalia ale iba jemne zakryvaju niecim tenky- sterilna gaza a volne sa hoja na vzdchu. Bohuzial tu mame dokopy 3 chirurgov a vsetko su to stari lekari, neodsudzujem no moznoze fakt medicina odvtedy dospela a popalenina sa zahoji skor volne ako ked bude stale zabalena v koza tam vlhne. Neviete poradit?

:(

Pokiaľ čo ja viem, mne radili nechať to volne na vzduchu, tak sa to najlepšie hojí. Samozrejme v čistom prostredí. Pokiaľ ideš von, vtedy to previazať. Ak to teda nemáš také, že by sa ti to tam prilepilo. Ak to budeš mať stále zakryté, môže ti to mokvať.

lenna22

dakujem za odpoved, ale ta koza pod tym obvazom nie je ustavicne mokra? ci to neprdlzuje hojenie, inak pytala som sa sestry ako dlho sa take zranenie hoji vravela radovo 10dni no aj viac aj menej, nemate niekto skusenost aky cas to trva? nie som netrpezliva ale zanedlho je tu termin koncertu na ktory sa velmi tesim a dalsi je v nedohladne a velmi by ma mrzelo ak by som tam nebola :)

Maros75

Zabal je dolezity ,aby sa do vnutra nedostala infekcia....Natiera sa to hojivou mastou,ktora napomaha rychlejsie hojenie.