chuteee

Príspevok v téme: chuteee
lenkasmtuna

Dievčata prosim radyyy, celý den stale dodržiavam zásady správnej výživy na chudnutie, ale príde večer a príde to na mna ked vidím všetko to jedlo proste neodolám a potom sama sebe nadávam. Večer dám biely rohlík plus keksíky, chispy s vínom... neviem či potom nastávajú depresie ale nemá to od toho daleko... prosím baby ak ste mali podobny problém nevedeli si poradiť... prosímm

MetallicA

oui výborne, ty si to napísala úžasne, doteraz ma nudilo čítať rady, jedz veľa zeleniny hýb sa etc to mi už išlo na neryv lebo to som vedela, ale aj si to tak rozkázať...ach ach!
Idem v utorok na neuro lebo už som dostala problémy schudol mi mozog viac než boky bravčové. A teraz iba jem jem jem naozaj po večeroch, cez deň ani nie dáko, jem normálne ale večer sa fakt dožerem lebo som naštvaná že som zase pribrala. Bola som zúfalá už a teraz to tak dopadlo. Pretože som si uvedomila, že takto anorekticky sa už nemôžem stravovať, prestala som jesť sladké a jesť zdravo, no tri týždňe som nič neschudla, ale pribrala. A preto som teraz od zlosti naschvál začala jesť, vtedy ma aspoň nemrzelo, že nevyzerám tak ako chcem, lebo som videla že jem.

Meretseger

So záchvatovým prejedaním som už skončila, pokiaľ by len o to išlo... To je trochu iné ako večer zjesť aj čosi výživnejšie, iste. Dúfam, že si to nevypestuješ, lenkasmutna :-/

patricia1313

lenkasmutna kolko mas rokov a aku mas vysku a vahu?
jasne je ze tento problem,,je hrozny zazila som to...
rada,,nezriekaj sa veci bo aj tak raz pride den a zjes celu spajzu.
ak sa rano poriadne najes,,daj si aj cokoladu aj kolac vsetko co ti chuti ale po 15 tej len bielkoviny prijmaj uvidis :)
vela stastia

lenkasmtuna

,,oui".. takéto niečo som potrebovala počuť takéto povzbudenie, ani si nevieš predstaviť ako tými vetami na mojej tvári bol opäť úsmev .. ďakujem ...

oui..

damy, ked sa budte takto tryznit, lahko mozete skoncit s bulimiou, alebo navalovym prejedanim... pri chudnuti jedzte vela zeleniny, aby ste boli syte a netrpeli hladom, ked mate chut na sladke, povolte si to ovocie a pripadne aj nieco naozaj sladke. striktne diety su vhodne len pre ludi, ktori ich naozaj su schopny dodriazat a neskzaju k porusovaniu a naslednym vycitkam. tym si len ublizujete.
nezakazujte si nic, ked budete mat chut, tak si povolte aj nieco "zabavne" (nie nezdrave, nie zakazane, tak jedlo nenazyvajte). uvidite, ked si nebudete nic zakazovat, ani prikazovat, tak to pojde omnoho lahsie. psychika bazi za tym, co ma odoprete. ked vie, ze ma dovolene, tak ona ani nebude tak tuzit po kadejakych tych "zabavnych jedlach"...
to neznamena, ze sa budete stale len prejedat cokoladou a vyprazanym, predsa to neznamena, ze nemozte jest vela zeleniny, ovocia, nizkotucnych vyrobkov a podobne, no ked budete mat chut na nieco ine, radsej si dat, ako si nieco zakazat a tryznit sa. zakaz vzdy smeruje k vycitkam. nik nie je stroj a je prirodzene porusovat absurdne zakazy. pocitovat vycitky koli jedlu je cesta do pekla.

a hlavne damy, telo pocas diety prirodzene chce jest viac, ma vacsie chute, lebo ak prijmate malo kalorii, telo sa brani. jeho nezaujima, ze mate pomaly metabolizmus, ktory pribera zo vsetkeho mozneho. telo ma nastavenu prirodzenu potrebu energie, ktoru meni, len ked musi. pri diete energiu nedostava, tak pre istotu znizi metabolizmus, aby sa neohrozovalo este viac. no zaroven sa tuzi dostat z "hladovania", tak vam dava este intenzivnejsie signaly do hlavky, aby ste jedli viac. potom prichadzaju tie chute, vlcie hlady a podobne ...

cize jest pravidelne, dostatok energie, aj za cenu toho, ze zo zaciatku mozno priberiete. telo sa musi vyliecit z diet a spomaleneho metabolizmu na to, aby zacalo fungovat prirodzene.

hlavu vzhuru damy, cim menej sa budete trapit, tym budete krajsie, zdravsie, chudnut budete ani nebudete vediet ako a ziarit energiu na vsetky strany. :) a to s vycitkami nejde.

lenkasmtuna

Ďakujem za všetky rady, stým čajom som to skúšala aj ja len momentálne mám svoje dni a nestačí mi to, ale ako náhle skončia tak skúsim večer cvičievať - teda pokúsim sa to na nemyslieť, pretože ako písala ,,MAGY" o tej poruche tak mi až srdce začalo búchať keď spomenula toho pychológa, ale ďakujem aj za ten koment ak to bude v takej fáze tak niečo isto podniknem,nakoľko táto moja situácia pretrváva dosť dlho len to nieje každý deň. Baby čo tiež niečo zažívate my my to zvládneme :))) a bývam doma s rodičmi, čiže vždy je niečo po ruke takže sa mi to nedá nevidieť jájha :(

nicce

ahoj, ja mám podobný problém...ale došla som na to, že najlepší spôsob je neprechovávať takéto potraviny doma:D ...teda neviem, do akej miery je to u teba možné, ja bývam sama, takže u mňa tento spôsob celkom funguje...ale postupne som sa dopracovala do takej fázy, že si už viem povedať, že si nedám...a ak som tomu už veľmi veľmi naklonená, dám si tiež, ako baby písali, čaj, prípadne nejaké ovocie, zeleninu:)
...a však, ak sa ti to stane len raz za čas, nie je to až také hrozné:)

Magy

tento druh spravania sa blizi obsesivno-kompulzivnej poruche. je to nutkava cinnot, ktoru nedokaze jedinec zvladat. doporucujem vyhladat psychologa, prip. psychiatra. bez hanby, za par mesiacov/rokov budes chodiaca skrina bez sance na napravu. teraz je to este zaciatok, da sa na tom pracovat.