Aké to je milovať?

Príspevok v téme: Aké to je milovať?
mishka

Bez vysvetlenia? Len tak milovať niekoho pre to, aký je? Nie pre jeho výzor alebo majetok, okolnosti a pod.

Ja som s priateľom 5 mesiacov a mám pocit, že to nie je láska.Som s ním veľmi rada.Rozumieme si, ale cítim, že on nie je taký, za akého som ho mala.Nenadáva mi ani nie je voči mne agresívny, ale je často výbušný - už sme mali pár hádok, nervózny, keď nestíhame niekam ísť načas, dosť stresuje, proste niekedy mám pocit, že by rád nakričal aj na mňa, cítim to.Niekedy v jeho očiach nevidím takú tú lásku, neviem ako to mám vysvetliť.Stará sa o mňa, stále mi nosí nejaké milé drobnosti, pomáha mi, ale ja sa nedokážem uvoľniť.Aj v noci niekedy keď spíme, sa zobudím a premýšľam, že prečo sa vedľa neho necítim bezpečne a úplne šťastná.

Bola som už raz veľmi zamilovaná a viem, že v tom štádiu nie som ani zďaleka, ale nechcem ho stratiť...Mám ho veľmi rada.Je to možné, že ma ovplyvnil vzťah s bývalým priateľom, kde on bol totál kluďas a flegmatik, nikdy nestresoval ani nekričal, nenadával a už vôbec nie škaredo ako môj terajší priateľ? Alebo je to tým, že mi zatajoval isté veci a nedokážem mu dôverovať a tak vložiť do vzťahu všetko?Alebo ho nikdy nebudem milovať? :(

karči11

Fero. M ..prečo skatulkujes vsetky zeny ze su take akokeby citovo nevyrovnane ? to mozno iba pri tebe boli asi tvoje bejvalky že si ich nemohol skludnit ci co ...... a milovat znamena vazit si a prinasat obetu a nie hladiet na seba

Magy

Mila mishka - 5 mesiacov. Tym je povedane vsetko. Kazdy vztah sa vyvija, na spoznanie partnera casto nestacia roky a pokial cakas sulad dusi a hlboke porozumenie uz po piatich mesiacoch - nekomentujem. Este si nedospela, aby si pochopila take elementarne veci.

Ak je niekto vybusny, neznamena to, ze ta nelubi, alebo lubi menej. Prejavuje sa jeho prirodzena povaha, resp. jej stranky. Vsetko sa da riesit, a verim ze s dostatkom ochoty a snahy vas oboch aj toto. Mozno si ty nedochvilna (ako opatrne naznacujes) a tym skusas jeho trpezlivost. Praca na vztahu je vecou oboch ludi, nie ze "cakam, ze ma bude na rukach nosit a budem moct citat lasku v jeho ociach kazdu sekundu zivota".

RNG

Kolko ludi, tolko definicii na lasku. A pri dnesnych nerealistickych filmoch a magazinoch si mnohe zeny vytvorili nedostihnutelne idealy a prilisnu sebeckost, tj nemaju sancu byt nikdy spokojne a vyrovnane.
Laska znamena obetovat sa pre druheho a mat z toho radost. Ak je to vzajomne, je to stastie.
Ale to je v dnesnej individualistickej a spotrebnej spolocnosti riadenej peniazmi a krmenej/pomylenej chimerami v tlaci a TV skoro nemozne.
Lutujem vas, mladych.

natalka2

milovat je pre mna davat a neocakavat spat, nesebecky pomahat,schopnost neustale sa rozosmievat,ked sa stane nieco vynimocne/vtipne, chciet to povedat partnerovi ako prvemu, trapit sa, ked sa trapi on, pri problemoch sa snazit ich vyriesit a neurazat sa,zaspavat vedla seba a zobudzat sa a citit hrejivy pocit na srdci. :) tak nejak.
teraz to mam, a v predchadzajucom vztahu som toto vsetko tak necitila. vdaka tomu viem,ze som ho skutocne nemilovala.

winki

Ako si napísala raz si milovala, tak vieš aké to je. Ak sa necítiš dobre, ak necítiš bezpečie a pohodu keď si s ním tak nemiluješ.

axbxc

alenka-maxova,tak to,ako je to milovať,to si opísala na 100 percent pravdivo,takto milujem aj ja a takto som aj milovaný,želám to zažiť každému.

alenka_maxova

a ake to je milovat? Opisem svoju skusenost. Milovat pre mna znamena byt zamilovana az po usi, no pritom vidiet veci velmi realne. Citim neskutocnu lasku, no nie som zaslepena naivka, ktora nevnima realitu. Milujem toho cloveka aj vtedy, ked je smutny, nervozny, neprijemny, preto lebo ho POZNAM a viem, ze su to len jeho docastne stavy, ako mame kazdy. Milujem ho a citim sa pri nom neskutocne stastna. Vidim v jeho ociach to iste voci mne a viem, ze mam v nom najlepsieho priatela :)

alenka_maxova

Fero M. poznam tvoj problem, ale myslim, ze prispievatelka temy nie je ziadna hlupa husicka, ktora by bola len tak pre nic za nic nervozna, nestastna a nevyrovnana....Prave naopak, jedine co citi je, ze nie je vo vztahu stastna. Ale vie POMENOVAT preco to tak zrejme je. Ty si narazil na zenu, ktora nevedela co od dobroty robit, ale toto je iny pripad. Pre mishku, myslim, ze ukoncenie vztahu by bolo namieste. Sama vravis, ze necitis pri nom, to co by tam malo byt. Skor ci neskor sa tento vztah aj tak skonci, teraz to mozes urobit prakticky "bezbolestne". Neostavaj vo vztahu len preto, leboooooo neviem co. Jednoducho to nie je ono, tak mas pravo odist a hladat dalej :)