Problémy s bolesťami hlavy a nízkym krvným tlakom

Príspevok v téme: Problémy s bolesťami hlavy a nízkym krvným tlakom
Maja_020

Dobrý deň. Pred mesiacom mi zistili, že mám v žalúdku helikobaktera a tiež tam mám dvoch parazitov. Po liečení sa mi bolesti žalúdka zmiernili, ale dosť často sa mi točí hlava a je mi na odpadnutie. Imunitu mám zníženú len na 37% čo je veľmi málo. Z čoho môže byť to točenie hlavy? Mám 15 rokov a môj priemerný tlak je 106 na 62. Mala by som začať piť kávu na ten tlak?
ĎAKUJEM dopredu

Meretseger

majka to plne zhrnula, lekár mi povedal presne to isté - tiež mám nízky tlak, občas aj pod 100/60, hlava sa mi točí každú chvíľu a svojho času som furt odpadávala :D
Najzdravší bude ten šport (nie, prečo?? :D)
Téma bola síce založená pred mesiacom, ale snáď si to všetko autorka prečíta...

majka_21

inak ak nechces pit kavu (mne sa uz niekedy hnusi...), tak skus coca-colu. neni to uplne najzdravsie, ale sem-tam sa predsa nic nestane. tiez ju niekedy pijem a som tu :-)

majka_21

ja som o trosku starsia od teba (mam 23 r.) a tiez mavam nizky tlak. na rozdiel od teba vsak uz kavu pijem niekolko rokov. mne sa tlak pohybuje tak okolo 100/60. pytala som sa lekarky, co sa s tym da robit, ci existuju nejake pripravky na zvysenie tlaku (ked uz ani kava nepomaha a dokonca ani dostatocny pitny rezim). vravela mi, ze lieky na zvysenie tlaku existuju, ale je ich malo a su len na lekarsky predpis a predpisuju sa len vo vaznych pripadoch (pochopila som ju, ze vtedy, ked ti nizky tlak brani vykonavat bezne cinnosti; ked sa nemozes kvoli bolestiam hlavy sustredit na povinnosti a tak). inak vravela, ze su iba nejake bylinkove caje, ktore sa mozu sem-tam pit pri nizkom tlaku (myslim, ze sa daju kupit v lekarni). potom na zvysenie tlaku pomaha pravidelny sport (v mojom pripade je to teraz trosku nemozne, kedze mam kopu povinnosti). tiez pomaha dostatok tekutin, samozrejme kava (co sa nerata ako tekutina samozrejme, lebo odvodnuje), jedenie polievok, pitie mineralok s vyssim obsahom sodika, solenie jedal (ja slane moc nemusim. tlak moze znizovat aj stres, malo tekutin... a pod. jedna zdravotna sestra mi vravela, ze ked problemy s nizkym tlakom pretrvavaju a ze su moc neprijemne, treba navstivit internistu, ci nie je v organizme nejaky zdravotny problem. tiez mi spominala, ze sa moze napojit aj tzv. "holter" - ze je to nejaky stroj, ktory skuma cinnost srdca pocas celeho dna. ale taketo veci lekari robia len vo vaznejsich problemoch predpokladam. tak skus, co ti bude vyhovovat.

MilenkaMima

Na nízky tlak vraj zaberá :
SHEN YANG XU I. - je to bilinná zmes :) Dá sa to nájsť na internete :) Priateľovi zabral :)