Tráviace problémy - zapáchajúce vetry a stolica

Príspevok v téme: Tráviace problémy - zapáchajúce vetry a stolica
Tatrabanta

Mám taký problém. Trpím histamínovou intoleranciou a z toho mi vyplýva zvláštna diéta. Aby som to zhrnula, moje denné menu pozostáva z:

raňajky - ovsené vločky s kukuričnou kašou, medom a jablkom
obed - ryža s cukinou, mrkvou, mrazenou zeleninkou alebo zeleninový vývar(mrkva, cibuľa, cesnak, zeler, kaleráb, atď)
večera - nejaká ovocná šťava, alebo to isté čo na raňajky, alebo na obed
a takto stále dookola, každý deň

V posledných dňoch som si dala aj mäso a priradila som do jedálnička pečivo s maslom.
Mám hnusné vetry na nevydržanie, mám pocit akoby keď sa vykakám, tak nie úplne, a že zvyšok potravy mi jednoducho kvasí v črevách. Moja stolica je taká redšia, svetlo hnedá, ohromne lepkavá a smrdí.

Čo v mojom jedálničku spôsobuje tieto problémy? Už som zúfalá. :/

LMarika

Trpiet len jednou intoleranciou je skor zriedkavy jav. Ak uz niekto nejaku intoleranciu zistenu ma - akukolvek, tak s najvacsou pravdepodobnostou trpi aj mnohymi dalsimi intoleranciami. Daj si urobit poriadny velky test na potravinove intolerancie pozostavajuci z 200 potravin, dalej test na laktozu a na fruktozu (nachadza sa v mede). Potom vyluc potraviny, na ktore ti vysla intolerancia a nebudes mat uz problemy. Ak ti vyjde v teste intolerancia na gluten, vyluc zo stravy ovsene vlocky a daj sa vysetrit na celiakiu. Dalej by bolo vhodne dat sa vysetrit aj na potravinove alergie. Nie si nahodou alergicka na ustipnutie vcelou? Ludia alergicki na ustipnutie vcelou vacsinou alergicky reaguju aj na med.

Fleur-de-lis

prečítaj si článok thepaleodiet.com

Skús vyradiť jedlá, ktoré sú tam v tabuľke na určitý čas, kým symptómy odídu a potom postupne(jedno za týždeň) zaradzuj a sleduj, či ti bude stále dobre.

Stravu založ na kvalitnom mäse (hovädzie od kráv čo sa pásli, bravčové a hydinu tiež od bio chovu v prírode...), bio vajíčka od sliepok z otvoreného priestranstva, veľa zeleniny z druhov, ktoré nemajú veľa histamínu, z orechov mandle...
Vyradiť všetko mliečne, múčne a strukoviny. Čo sa týka bezlepkových obilnín neviem, možno v malej miere, možno úplne vylúčiť.

EazyEEE

Prispevok je stary , ale skusim to ... Mam presne take iste problemy a tiez histaminovu intoleranciu... doktor mi povedal ze mam syndrom drazdiveho creva... Velmi by som chcel vediet ci ste nejako pokrocili a mozno poradili aj mne co by to mohlo byt...