dostupnost tovaru na slovenskom trhu

Príspevok v téme: dostupnost tovaru na slovenskom trhu
grotesqa

co vam chyba u nas na trhu? co by ste tu chceli mat k dispozicii a je trebars toho zalostne malo alebo je to len v zahranici. co by ste uvitali ci uz vo vasom meste alebo na internete?
cokolvek co vas napadne, ci uz specialne parfumy, kozmetika pre citlivu plet, styl nabytku, sluzby, doplnky do bytu so slovenskym motivom, exoticke kvetiny, domaca zelenina, slovenske potraviny, zahradkarske potreby...
vdaka

lost

grotesqa

niee, ja nie som nervozny :D ani jedovaty (i ked zatial neviem, minimalne sam seba neviem otravit), ale tak, to je realita na slovensku :D
musim k tomu pridat stipku jedu, pretoze potom to bude vyzerat skor ako humor, ako realita :D

grotesqa

nie, len robim pracu do skoly:)
ale keby uz mam ja teda v niecom podnikat, resp. len tak si privyrobit, tak si otvorim eshop s nejakymi domacimi vyrobkami, ci uz umelecke, od vyrezavania, kreslenia, vypalovania, pisma, uprava starych veci a tak az po trebars predavanie cesnaku. to by som napr. uvitala, niekto si dopestuje niecoho viac tak hodi na net info ze ma. lebo na trh nie kazdy chodi.
ale diky za odpovede, lost, neviem preco mam pocit ze si pri tom pisani od jedu aj ocervenel:)

lost

Mne tu chyba absolutne vsetko. Napr netusim kde kupim nejaky kvalitnejsi kaviar..

Ake k veci - chyba mi kvalitna maso v prvom rade (volny, a prirodzeny chov).
kvalitna ryza (nie pre svine, ani tie to nezjedia).
kvalitne peciva (nie s psenice, a nie vo vaakuu, nejaka bageta co pecia aj to, co moze jest ten, co je alergicky na psenicu)
kvalitny benzin (za Viednou je kvalitou taky,aky by som chcel, dotial bieda) a predrazeny.
kvalitne dialnice (priklad nemecko: u nas je cena benzinu sice nizsia ako tam, ale tam neplatia za dialnice, cize slovnaft a niekto nas extremne zdiera)
ozaj a este fungujuce sudnictvo

vidis ?

tato krajina uz ani nie je krajina, je to dzungla

ak mas kapital, chod da europsky trh, ak ziskas 5% trhu v taliansku, budes sa mat lepsie ako keby si ziskal 50% trhu na slovensku. to je kruta realita..

toto uzemie raz bude ZOO - budu tu len gorily a pocierny, cele to tu bude atrakcia (celych takmer 50 000km2) a bude to Narodny Park Slovesko ..

Slobodna

rozhodne kvalitné doplnky výživy. Je to dosť katastrofa, buď je malý výber, alebo zloženie je úplne smiešne. Predajú vám síce doplnok za smiešnu cenu v porovnaní s iným, ale ak máte 30ks balenie a máte brať takých 6ks denne, vo väčšom balení to nemajú, tak je to dosť úbohé. Slovenský trh šetrí, musí prispôsobovať zloženie, obsah, kvalitu cene, ktorú je ochotný slovenský spotrebiteľ zaplatiť. To sa žiadnym obchodom či už kamenným alebo eshopom nevyrieši, darmo budeš mať dobrý eshop s kvalitnými doplnkami, keď kvalite bude zodpovedať aj vysoká cena, ktorú ti spotrebiteľ nebude ochotný zaplatiť, pretože na to jednoducho nemá. Na nete sa dá podľa mňa zohnať čo len chceš, rozhodne lepší výber ako v kamenných obchodoch, kde asi nemajú priestor skladovať veľké množstvá rozličného tovaru. Na eshopoch ma asi najviac hnevá to, že nezoženiem všetko v jednom ale po jednom kuse v rôznych. V malom meste je dosť malý výber sortimentu, no nemám problém ísť raz za mesiac na nákup do väčšieho mesta alebo si to jednoducho zohnať cez net. Ak sa snažíš zistiť záujem spotrebiteľa, pretože si chceš otvoriť nejakú prevádzku alebo zriadiť eshop, tak je to asi zbytočné, neprežiješ, slovenskí spotrebitelia sa vzhľadom k svojím príjmom ak vôbec nejaké majú orientujú hlavne na výrobky, ktoré nutne potrebujú k prežitiu, resp. väčšina.