Sme tu len jeden krat

Príspevok v téme: Sme tu len jeden krat
budeakonebol

ahojte chcela by som sa len vykecat...co ma tazi a dusi...ide mi hlava prasknut pretoze ked sa zamyslim nad tym ze raz pride cas ked zomriem,neviem si to vobec predtavit...je to taky zvlastny pocit,ako nahle na to myslim mam v sebe taky zvlastny pocit ze tomu nemozem uverit...zamyslali ste sa niekedy nad tym ze raz ten koniec pride? nepomaha vam to nejako v depresiach?

Lumik

J111: no podaktori budu niekomu chybat, a podaktori tiez mali strach a bilancovali, jejich zivotne cesty skoncili a mozno by nechceli byt zabudnuti

J111

Ja neviem, ale ja z toho nejako depky nechytam. Kasli na to, ked scipnes, tak scipnes, co na tom? Kolko ludi denno denne zomrie a co? Nic.

system

boze nerieste to smrt a podobne veci, aj tak o tomto zivote vieme obrovsky prd. nevieme nic, naco zijeme, co to znamena, co sa stane ked zomrieme, co je to vesmir, ako to cele funguje, sme jediny ? preco si nepametame nic pred zivotom a pod. :D nevieme proste nic. dokonca ani stupidnu vec ako komunikovat myslienkami :D ale vraj sa to ma v blizkej buducnosti zmenit :D

martina0222

ja sa bojim! Ani nie tak smrti ako toho pocitu, ktorý príde pred smrťou... keď si uvedomím, že odchádzam a neviem kam. Mám pocit že na svojom konci každý z nás ne/chcene začne bilancovať celý svoj život a začne vidieť veci, ktoré boli počas neho ukryté hlboko v podvedomí, najhoršie predstavy, najväčší strach, aký je naša psychika schopná vyprodukovať v spojení s najoršou fyzickou bolesťou akú naše telo nevie uniesť spolu dokopy tvorí také peklo, že radšej by sme obetovali celý svoj život len aby sme tých pár sekúnd toho pekla nezažili. Podľa mňa sa úplne zbláznime, až tak, že proste naša existencia prestane byť... a potom už nebude nič.

ele

nikto nevie,ci je smrt prijemny alebo neprijemny zazitok, este nebol nikto, kto by to potvrdil :) A ti co prezili klinicku smrt, vyzeraju chvilu ako po lobotomii, tak asi take prima to nebolo ;) Inak ano, smrt je prirodzena, no nie vzdy, ked odide mlady clovek napr...
A ze to moze byt prijemne, jedine milosrdna smrt, ked clovek zomrie v spanku, inak nic-moc, napr. po autonehode, ked ma rozkuskovane telo, utopenim, a mohla by som vymenovat este.

Lumik

Mam docela strach zo starnutia a umierania, z toho co so mnou bude po smrti z toho strach nemam kedze si myslim, ze vedomie smrtou zanikne, a tiez mam pocit, ze vela veci co by som chcel nestihnem, aj ked zasa bude ma to trapit len do smrti. Na druhej strane sa utesujem tak, ze tu bude hadam niekto iny kto bude podobne uvazovat a teda asi to bude ako keby taka reinkarnacia bez pamate.

Jane318

Smrť vôbec nie je nepríjemná. Deje sa to všade a musí sa to stať, tak neviem, na čo tie stresy. že nič nestihnete? A čo chcete stihnúť? Vždy si človek stanoví nejaké ciele a keď ich dosiahne, chce zažiť ešte viac, viac, viac...
Proste, stále je čo zažiť, tak sa nedá vyhovárať, že chce niečo dosiahnuť, keď stále by chcel dosiahnuť niečo iné.
Aj ja som počula o smrti zamrznutím, že je krásna. Ževraj sa snívajú pekné sny - vtedy najkrajšie sny.
Čím viac človek premýšľa nad smrťou, tým menej žije. A čím viac sa jej bojí, tým menej žije tiež - pretože smrť striehne všade a ak to ten dotyčný tak berie, tak je 24h denne zavretý v polstrovanej miestnosti, aby sa mu náááááhodou niečo nestalo.
Pani smrť mám rada, pozvem na kafé! :-)
Ja som tiež ateista - ale taký magický ateista. Neverím v Ježiša ani tie ostatné kecy (nechcem nikoho uraziť), ale napr. spomínaná reinkarnácia a pod. je mi blízke.