Stafylokok v nose.

Príspevok v téme: Stafylokok v nose.
Stanislav525

Zdravím,mám čerstvých 18 rokov,od mojich 3 rokov trpým alergiov su to alergie na travy(palina) a nejake stromy,každý rok som očkovaný vakcínou POLINEX.Problém je v tom že od mojich asi 16 rokov som začal čim viac chorľavieť,proste som bol často chorý najhoršie to bolo v zime v jeseni a v jari,prejavovalo sa to ako obyčajna nadcha potom my pomaly zaľahlo na uši a ked som rozpraval citil som že mi niečo v hrdle vadí,proste mi začali hlieny stekať dolu ja som to tak volal,moja detska lekarka to riešila stale antibitikami,bolo to niekedy aj každy mesiac,stačilo mi aby som bol spotený a troch ama ofúklo a hned ráno ked som vstal už to bolo.Teraz ešte pred 18tkou som navštivil svojho alergo imnuologa a začal ma testovať na alergie na potraviny,povedal som mu aj otom že som často chorý tak mi dal imunor,beriem ho asi 2 mesiac no zdá sa mi že zabral ale neni to stale ono,od vtedy čo ho beriem boli 2 pripady kedy "mi to zase stekalo dolu" ale nebral som žiadne antibitika len čaj a po 3 dnoch to prešlo.teraz nejak pred týždnom ma začalo bolieť hrdlo a citil som že to aj trocha zase "steka dolu".Vzal som kartu od mojej detskej doktorky a dal som si ju do novej,teraz tu ambulanciu otvorili taká mladá nejaká,tak ma prehliadla na hrdlo mi dala BIOPAROX a vzala mi vyteri z nosa a hrdla,po týždni som sa šiel ukazať a tam mi povedala že mam v nose stafylokoka,nasadila mi nejake antibioticke kvapky PAMYCON 4x denne si ich davam do nosa,tabletky VITALCIN 2x denne a mastičku FRAMYKOIN večer si ju vtieram do nosa.A tak sa chcem spytať či tu chorľavosť mohol stale sposobovať ten stafylokok ? mohol tam zotrvať dajme tomu od toho nakazenia v 15-16 rokoch až do teraz ?? Za všetky odpovede budem vdačny.PS:ak som niečo nejasne napisal spytajte sa znova.

terka :-)

Ano, presne to riešim aj jas mojím malým..
Je alergik od 3.r..a teraz má aj ten streptokok v nose, čo mu spôsobuje častejšie nádchy...
a taktiež má aj trochu, nie veľmi zväčšenú nosnú mandľu...aj to môže mať vplyv

Stanislav525

Na alergiu som liečený,každe rano mam nasadeny AERIUS a do nosa mam sprej AVAMYS.Neviem aky druh zabudol som,v utorok budem vedieť podrobnejšie info idem k lekarke na kontrolu.

tpch

V prvom rade treba liecit alergicky zapal sliznice v nosohltane u alergologa, pripadne u krcneho (kortikoidnymi sprejmi do nosa a antihistaminikami). Ked je tento zapal nelieceny, sliznica je nachylna na vsetky mozne infekcie, pretoze ma narusenu sliznicnu imunitu. Imunor treba uzivat dlhsiu dobu, jeho ucinok nastupuje postupne. Stafylokok (nepises, aky druh) sa na sliznici nachadza uplne bezne a nemusi nositelovi sposobovat ziadne problemy. Ak vsak mas narusenu imunitu, co ma prakticky kazdy atopik-alergik, potom sa moze prejavovat recidivujucimi infekciami.

Stanislav525

Zabudol som napísať ze od malička som tiež atopik(trpym atopickym ekzemom) a to prevazne na rukach,trocha tvar a krk.Mam nato mastičku ELIDEL do kupeľa QOILATUM nejak tak sa to vola a ešte mam EXCIPIAL.