Alergia na penicilín a zinnat

Príspevok v téme: Alergia na penicilín a zinnat
zuzi2222

Dobrý deň, v zdravotnej karte mám uvádzanú alergiu na penicilín, lebo som sa dávnejšie vysypala po jeho dobratí, teraz mi lekárka predpísala Zinnat 500mg, na letáku je ale, že treba zvýšenú opatrnosť, ak bola v minulosti alergia na penicilín. Čo s tým? Môžem to brať? Nehrozí mi anafylaktický šok? Ďakujem za odpovede.

zúfalá mama

RNG, prosím Vás, mohli by ste sa ozvať na toto t.č.0944442438. Pravdepodobne potrebujem veľmi Vašu radu, dakujem. Zuzana

mikelangello

ZINNAT 500 mg - som po vzati prvej tabletky po 2 hod. dostal bušenie srdca, a potom tlak 160/100.
Som alergicky na penicilin. Tak ako tu bolo napisane davky zacat nizsie a potom zvysovat. Este lepsie nebrat tu chemiu.

sob rudolf

Kolónku "nežiadúce účinky lieku" v príbalovej informácii vždy preventívne preskočím. Z mojej stránky neprofesionálne, no zachránim sa pred namýšľaním si. Navyše anafylaktický šok môžu bežne spôsobiť aj látky, ktoré majú s liekmi len málo spoločné. Alebo vôbec nič. Prajem samé žiaduce a pozitívne účinky. Čohokoľvek.

RNG

zinnat/cefuroxime sa bezne predpisuje ludom co su na penicilin alergicki.
To ale nezarucuje, ze nemozes mat nan skodlivu reakciu,tu ti popisuju rozne mozne skodlive reakcie a samozrejme sa to snazia zlahcit.
www.medicinenet.com
Fakt je, ze za minuly rok az 15% pacientov berucich toto a podobne atb po tyzdni vyslo z nemocnice s premnozenymi bakteriami clostridium difficile, vcitane mojho ekonoma/danovaka, starsieho pana a potom ho na dorazenie liecili dalsie 3 tyzdne dalsim podobnym atb, ktore nedovolilo znicenu crevnu floru obnovit, lebo tato spravidla vie clostridium potlacit.
Az ked presiel konecne na vankomycin a probiotika, tak to potlacil ale dovtedy mu to skoro uplne znicilo creva a je z neho doslova troska, co bol pred 2 rokmi.

Ja osobne som si uz na rozne rady alternativy pouzivajucich lekarov vytvoril celu plejadu antimikrobialnych latok , schvalenych ako neskodne doplnky a predsa casto este ucinnejsich, nez aj najmodernejsie atb. takze pouzivaznie atb pre mna uz viacmenej neprichadza do uvahy

Slovo opatrnosti:
Ked skusas akekolvek nove jedlo, novy doplnok alebo novy liek, zober najprv mensiu davku, v pripade ze si na to alergicka sa vyhnes vzdy moznemu u niekoho silnemu anafylaktickemu soku. To chory/oslabeny clovek nepotrebuje, v chorom stave to moze ohrozit zivot
Ak nemas ziadnu reakciu na malu davku neznamej latky do jednej hodiny(ocervenenie, zuzenie hrdla, ...), mozes ju zvysit postupne na plnu odporucenu.