antikoncepcia a zvracanie

Annika1987

kamilkaa, za biochemikmi do laboratorii nemam kedy :D diky... a pokial by islo o ochranu pred otehotnenim, aj tak si budem davat pozor radsej 7 dni ako dva ;) predsa len, kto pripadne otehotnie? oni ci ja? :))

kamilkaa

magi ma pravdu, aj mne to lekarka povedala ze vynechanim jednej tabletky sa ziadna tragedia nedeje a do dvoch dni je vsetko zase spat pri normalnom brani tabletiek a ze vsetko je pocitane s velkymi rezervamy,najme v tych letakoch je to casto prehnane lebo ani hormonalana AK nie je stopercent spolahliva.anika spytaj sa nejakeho biochemika co robi v laboratoriach a pripravuje lieciva, ako je to s ich ucinkami a tym,co je v pribalovych letakoch.kazdi jeden ti povie ze sa to v letakoch zvelicuje,ved tam mas aj vedlajsie ucinki niekedy take hrozne,ze je to horsie ako samotna choroba co ju ten liek ma liecit a vacsinou sa nic nedeeje.

no a čo

ok, beriem späť, tu je niečo z letáka:

Čo robiť, ak…

… máte zažívacie problémy (napríklad vracanie, ťažšiu hnačku)
Ak vraciate alebo máte hnačku, liečivá obsiahnuté v Chloe sa nemuseli úplne vstrebať. Ak vraciate do 3 ? 4 hodín po užití tablety, dôsledok je rovnaký, ako keby ste tabletu zabudli užiť. Postupujte podľa pokynov pre prípad vynechania tablety. Ak máte ťažšiu hnačku, vyhľadajte lekára.

ale tým kondomom by som sa aj tak chránila..keby si mala sex

a dá sa vždy reagovať menej nahnevane :)

Annika1987

nie, nemozem reagovat kludnejsie
potom v pribalovych letakoch kecaju... a ja sa nechavam klamat... to ma clovek za to, ze vie citat ;) v letakoch sa mozno pise vela vaty, ale pise sa tam zhodou okolnosti aj to, na co sa tu dievcina pytala. a pokial by islo o ochranu pred otehotnenim, tak by som sa urcite na tie 2 dni nespoliehala. to pocujem prvy raz...

no a čo

keby si mala sex, treba sa chrániť kondomom..(nestihla sa vstrebať)
inak, pokračovať v tabletkách normálne dalej ..

Magy

Monii - tak ako som napisal v prvom prispevku. dalsia tabletka (a ostatne nasledujuce) normalne ako ju mas zobrat a neries.

Monii

antikoncepciu uzivam kvoli inym liekom, nie kvoli ochrane.. takze pokracujem dalej normalne ako by som nezvracala? a mam chloe, v letaku su informacie zas len ak bol sex tak ja neviem

Magy

Annika - nie som gynekolog, ale vychadzam z normalnych vseobecne dostupnych informacii o hladine hormonov v krvi pri uzivani AK. Drviva vacsina klasickych tabletkovych AK je specificka tym, ze po vynechani jednej tabletky sa pri dalsom normalnom uzivani vracia spat hladina hormonov najneskor do čá hodin - teda dve dalsie tabletky v urceny cas a hladin hormonov je na pozadovanej urovni. Pribalove letaky, podla mojich skusenosti, su preplnene viac informaciami, ktore pozaduje zakon, nez niecim naozaj uzitocnym.
Za dalsie - drviva vacsina tabletkovej AK sa vyraba z rovnakeho aktivneho chemickeho zakladu, rozdiely su len v pridavnych (balastnych) ingredienciach. Spocitane a podtrhnute - nerob paniku, vynechanie tabletky sa v 99,9% pripadov neprejavi tehotenstvom, ani keby mala pohl. styk kazdy den.