Ako sa efektívne učiť.

zewa

To vyzerá na medinu a tomu podobne.
Takže, musíš si v prvom rade napísať plan alebo si zozen, čo presne sa vyžaduje, z akej lieratury. Napis si to na A4. Ked to budeš mať a aj potrebnú literatúru, tak sa začni učiť. Nauc sa jednu kapitolu, zavri, prebehni si v mysli rychlo o čom sa tam písalo. Potom si ju precitaj znova, rýchlejšie. Zopakuj nahlas čo si pamatas. Ak sa čo i len pri niečom zaseknes, zapis si na papier, čo to bolo a vrat sa k rozprávaniu, čo si pamatas. Ked prerozpravas celú kapitolu vrat sa k častiam, ktoré tí robili problém. Po prečítaní ďalšej kapitoly sa aspoň očkom vrat k tým predchádzajúcim. Pomáha aj čítanie si toho istého z iného zdrojs, z inej knihy. Dobre je niekomu to učivo vysvetľovať, trebárs menej sikovnemu spoluziakovi, vtedy si to totiž všetko v hlave pospajas. A ak budeš mať raz dilemu, či ísť von alebo sa učiť, radšej sa uc, posluchni hlavu.

zewa

Napis, co sa chces ucit a k comu to potrebujes. Maturita? Prijimacky? Skuska? Alebo pisomka? A z anglictiny, matiky, ci biologia?

mate59

napr. dejepis.Prečítať nahlas dôrazne jeden odstavec,alebo dva,záleží ako sú dlhé,potom zopakovať vlastnými slovami,pridat daľší, znovu nahlas zopakovat vlast. slovami,po polovici učiva povedať si to celé,a tak pokračovať.
Nikdy som sa neučil ráno pred školou, to sa vždy zabudlo,ale po škole som bol vonku, nejaká činnost, šport a tak a večer som sa najprv písomne a potom ústne učil.Večer nadobudnuté vedomosti sú trvalejšie do pamate.