Ročné tattoo - svrbí, páli, opúcha

Príspevok v téme: Ročné tattoo - svrbí, páli, opúcha
vidlička

ahojte chcem sa spýtať, či je normálne, ked ma svrbí tetovanie-mám ho rok. je úplne zahojené, ale často ma svrbí a aj trochu opúcha, hlavne na miestach kde je najviac farby. najviac to svrbí po horúcej sprche, niekedy to až páli a vtedy vzniká ten opuch.
vsimla som si ze pri zmenách počasia ma svrbí jedna jazva na nohe, ktorú mám od detstva, takze mi z toho vychádza, ze tetovanie je takisto jazva, a kedze som citliva na zmeny pocasia moze to suvisiet s tym?? alebo ta farba obsahuje nieco, na co je moje telo alergické? je to ok? máte s tým niekto skúsenosti?

adka1331

Zdravím,mám tetovanie pol roka a začalo ma páliť. Je to slabé pálenie, ale aj tak ma to vystrašilo. Mala som ho prvýkrát na slnku,a možno som sa trochu opálila, tak som myslela, že to možno bude tým...Nemám sčervenanú pokožku, ani opuch, len cítim to pálenie.Poraďte prosím

Rezeň

čaute, ja mám tetovanie týždeň.Už sa mi zahojila prvá vrstva (šupala som sa) a teraz ma ide roz*ebať lebo ma to nehorázne svrbí a bojím sa riadne si to poškrabať aby som si to tetovanie nepoškodila. myslíte že ide len o hojenie alebo to môže byť aj nejaká alergia?

kudlayz

dakujem za radu ale kerku si odstranit nehodlam :) kedze je dost velka a este chcem dalsie :) ale zistim ci nemozem byt alergicky na nejaku tu zlozku stej farby a ze by tater vymenil farbu

Magy

kudlayz a ostatni - ak tetovanie zacina svrbiet alebo palic, zrejme ide o alergiu na niektoru zlozku/farbivo. alergia nemusi byt pritomna od zaciatku, moze sa aj casom vyvinut a zhorsovat
je dobre sa poradit s profesionalnym taterom, existuju kremy a pripravky, ale v konecnom stadiu pomaha len odstranenie kerky. laserom.

Janci11

podarilo sa ti vyriesit tento problem ? pocitujem nieco podobne, sem tam svrbenie a ked sa mi spoti zapastie, tak aj jemne palenie. ak ano, ako. dakujem za odpoved.

vidlička

no neviem , tattoo nieje jazva? ked sa farba vpichuje, tak je tam určité narušenie kože, či ako? a čo keloidné jazvy? niečo som o tom čítala, a ľudom so sklonmi k tvorbe keloidných jaziev sa neodporúča tattoo...
a to som nevedela.
teraz je to lepšie, svrbí ma to menej, ale čakám, kedy to zas na mna príde...
k doktorovi s tym nepojdem, po zlej skusenosti- mala som raz istý zdravotný problém, a kedže som bola odporucana na infektologiu-aby mi zistili co mi je, doktorka-infektologicka mi ani nevzala krv, ziadne vytery, len ma prehliadla, a do spravy napisala: početné piercingy na tele- a že tu infekciu(!to bol len jej odhad), mám z toho. a piercingy som mala už pár rokov po zahojení...a to mi nedala nič,poslala ma preč, (so zamračeným ksichtom) napriek tomu, ze som mala podla nej infekciu.. :))
ked nabehnem s tym problemom s tetovanim, daju mi na to nejaku smiesnu masticku a koniec. alebo, v tom lepsom pripade, mi povedia, ze som sa nemamala dat tetovat :)
trochu som sa rozpisala, chcela som povedat, len tolko, ze ziadni doktori, len som chcela vediet, ci s tym ma niekto skusenosti a nejake tipy na zmiernenie palenia a svrbenia. dakujem. amen :D

sumec1977

No, ja mám tri tetovania a našťastie nemám problém ako ty. Rozhodne však treba navštíviť dermatológa lebo samé to nezmizne.

offi

tetovanie nie je jazva.
zrejme mas alergiu na to svinstvo, ktore sa vpichmi vpravuje do koze. moze dokonca obsahovat aj karcinogenne latky.