Najlepší čaj

hanka9

Inac ja zbieram kazdy druhy- treti rok orientacne 30-40 druhov roznych bylin + kôry, pupene, vyhonky atd. No a napr. uzivam VELMI CASTO kvet ci ovocie hlohu atd. Zapar z kvetov hlohu ma chut doslovne odpornu, ale liecive ucinky ma mimoriadne !! Cizeje vela cajov, ktore maju chut doslovne hovna zmiesaneho zo silazou, ale liecive ucinky maju MIMORIADNE !!! Preto pozor na slova najlepsi caj = chutovo najlepsi moze znamenat zdravotne najhorsi !!!

hanka9

Samozrejme je rodiel medzi slovom „najlepsi“ a „najzdravsi“ (najlepsie jedlo nemusi byt automaticky najzdravsie, lebo...) Dnes je totizto mnoho cajov velmi dobrych no nie zdravych. Su rozne aromy, farbiva atd. ktore dokazu priam majstrovsky ochutit caj a urobit mu farbu. Podobne je to aj s jedlom – je mnoho jedal vybornych ALE chemiou dochutenych (zvyracnovace chuti, rozne E-cka, chemicke farbiva, chem. pridavne latky atd atd. co vsak nezarucuje, z su aj zdrave.

hanka9

pater Ferda www.knivic.unas.cz v kapitole pokyny tykajici se stravy a obleceni uvadza, ze treba pít často bylinné čaje. P.s- no a ja si myslim, ze najzdravsie caje su v prirode a su to tie, ktore si nazbierame a vysusime vlastnorucne.

Bonifác25888

Mne chutí veľmi žihľavový čaj. Najnižšiu cenu majú na najlepsi-caj.webnode.sk
Žihľava je dobrá na prečistenie obličiek. Ale je tam aj rôzno iných bylín na tej stránke. Za výhodnú cenu majú aj čistec ktorý som si minule objednal. Príjemný pán.

NEnormalna

Najradsej mam cerstve alebo susene bylinky-sama si chodim zbierat materinu dusku alebo medovku :) z tych kupenskych su pre mna naj pickwick zelene (jahoda, mango, ceresna+baza) a teekanne citron+baza, irish black, drahsi ale uzasny mistral cerveny melon .. mnam :P

655

celkovo su dobre caje su bylinkove,pre mna je urcite najlepsi zeleny caj,pomaha aj na plet a celkovo na zdravie,nema sice dokonalu chut,ale je celkom dobry a mozes si ho dochutit :)

pompom

Najradsej mam caj znacky earl grey ciermy caj citim sa po nom lepsie normalne mam abstaky ked so ho aspon 2x denne nwdam potom v zahrade kwd som milujem caj z nazbieranej zihlavy 8-10listkov mladej cerstvej zihlavy zalejem a este mata zo zahrady tiez velmi ulahodi v horucavach.

Viem ze s ciernym cajom zetreba byt opatrny ze vraj ladvinove kamene......

alen

na záhrade mám vysadenú medovku mätu a materinu dúšku tieto čaje na sušené striedam celý rok takto aspoň viem čo pijeme celá rodina chuť a vôňa sa nedá s kúpenými ani porovnať :)

www.zdravevankuse.webnode.sk