3 zabijacke otazky na pohovore POMOC

AdamKrt

Asi by som to ponal trochu vtipnejsie:

1. ako prve ? Ako prve budu smerovat kroky na urad prace, odhlasit sa z evidencie :)

2. neriskujem, predvidam.

3. tu nech napise ktokolvek, cokolvek - su to iba prazdne slova, ktore neprekonaju fakt, ze loajalost voci zamestnavatelovi je podmienena vzdy vyskou platu zamestnanca a loajalnemu spravaniu sa firmy voci zamestnancom. Dnes je bezne, ze firmy odrbavaju zamestnancov, kde sa da. Moze potom firma cakat to iste od zamestnanca ? Ak to niekto caka, je viac ako naivny.

Otazka c. 3 a X dalsich podobnych otazok su vypracovane pravdepodobne nejakym PR pisalkom, ktory je odtrhnuty od reality. Ludia budu v takomto prieskume klamat, vykreslovat sa co najlepsie a hovorit to, co si myslia, ze by chcel pocut zamestnavatel. Preto je dany dotaznik uplne irelevantny.

Clovek sa nemoze hodnotit sam. Jeho pracu musi hodnotit jeho okolie.

Tych co sa vychvaluju, je dnes ako maku. Hovori sa tomu reklama. A ked dojde na lamanie chleba, tak casto skutek utek.

2bodka

1.Pokial by ste ponukanu pracu ziskali vy, co urobite ako prve?
- POGRATULUJEM K SPRAVNEMU VYBERU

2.Ak ste sa niekedy rozhodli v praci riskovat, ake boli dosledky?
- POSTUP NA MIESTO RIADITELA

3.Ako vnimate pojem lojalnost voci zamestnavatelovi?
- POZITIVNE, V ZAVISLOSTI NA VYSKE PLATU

Samozrejme,ze by ta asi nevybrali, ale ked sa zamyslim nad tymi otazkami, dviha sa mi zaludok... Snazia sa robit psychologicke tahy na ludi a ked si vezmes, ze napriklad ty si nechas poradit od skupiny ludi, tzn. tvoje odpovede nie su tvoje, aky to ma potom vyznam?
Jedine ak v pripade, ze by ti dotaznik nechalli vyplnit pred nimi na cas. A navyse, taketo dristy maju povedat o cloveku co????? SMIESNE...

Maoam

a vzdy sa ceni originalita, vies ked niekto cita cojaviem 300 vyplnenych dotaznikov a vsade su kilometrove texty, co najprespikovanejsie sofistikovanymi vyrazmi, na to nik nema chut

urcite viac padne do oka nieco kratsie, originalne :-), nieco, cim zaujmes

Maoam

a ta prva otazka, tak tam asi chcu pocut nieco spontanne, moj odhad teda :-) (napr. pojdem to oslavit, alebo nieco na ten styl, ale daj si pozor, ze co odpovies :-DD)

Maoam

eweline, nepis nic pridlhe a nic co znie prilis komplikovane, teda neviem o aku pracu sa uchadzas, to je vzdy dolezite, lebo podla sfery a odboru sa ocakavaju aj odpovede, ine od teba ocakavaju v reklamnej agenture a nieco ine od teba ocakavaju trebars vo farmafirme

ale skus odpovedat jednoduchsie, tak aby to vyznelo prirodzene, ze si to skutocne ty

to sa ceni

sad2

Odpoved mam z knihy 101 najlepších odpovedí na prijímacom pohovore(ale je tam iba ta 3. otázka)
3. otázka: "Lojálnost, to je pre mna spoľahlivosť, priamočiarosť a predovšetkým integrita. Lojálny zamestnanec sa napríklad nikdy nezapletie do intríg."
Alebo dlhšia verzia: "Možno bude najjednoduchšie uviesť príklad. Vedenie firmy sa rozhodne pre nový koncept predaja, s ktorým spočiatku narazí na odpor zamestnancov. Po určitých dohadoch sa nakoniec predsa presadí vedenie so svojimi predstavami. Lojálni zamestnanci by napokon mali tento koncept prijať, a nie ho potajomky podkopávať. Kto je aj naďalej proti, musí to dať zreteľne najavo, prípadne z toho vyvodiť pre seba dosledky."

martina0222

1. takú otázku na pohovore nezažiješ... ale keď už.. tak čo tak povedať niečo ako: Hneď po podpísaní zmluvy by som čo najskôr sústredila na svoj tréning, snažila sa oboznámiť s ľuďmi, prostredím a internými zákonmi a zvykmi.

2. v práci som nikdy nešla do priveľkého risku na vlastnú zodpovednosť, podľa charakteru a preferencií predošlých zamestnávateľov som vždy volila istotu pred riskom, riskovať sa oplatí len v prípade malej šance neúspechu, ale v tom prípade by som to prediskutovala s nadriadeným.
(veľmi závisí od typu práce)

3. presvedčenie, že Vaša firma je pre mňa najlepšia, ako pre zákazníka, tak pre zamestnanca mi automaticky dáva dôvod podať vždy môj najlepší výkon a budovať si celoživotnú kariéru práve u Vás

eweline12

LOST :DDDD no ja mam dost...hotovo.toto kebyze napisem tak neviem...:DD ale ozaj, boze ved som z toho uz na prasky...s tym podakovanim mam chut to tam dat:DDD