Hlučné črevá

Magy

hviezdička - pokial nemas ine vaznejsie zazivacie problemy, doporucujem sa zamerat na to, ci pri jedeni tu potravu nehltas aj velkym mnozstvom vzduchu. jest treba pomaly, kludne, poriadne rozzut kazde susto (na to totiz zuby su, aby rozdrvili potravu na male casti, aby sa s tymi velkymi potom zaludok a creva nemuseli trapit. a cim mensie, tym lepsie), poriadne zmiesat so slinami ci nejakou tekutinou...
preco sa detom dava vsetko rozmixovane na kasicku? je to totiz konzistencia, ktora je najblizsie k idealu, ktory zaludok a creva vstrebavaju. ak sa k takejto konzistencii priblizis co najviac uz pri jedeni pomocou zubov, dovolim si tvrdit, ze velka cast tych zvukov sa vytrati.
samozrejme aj skladba potravy hraje velku ulohu, su potraviny, ktore plynatost priamo podporuju. ale to je na inu diskusiu.

Wilhelm

Milá hviezdička, nič sa netráp. Príd, poprdíme, zasmejeme sa a vyliečiš sa z komplexov. Mne sa páčia pekné i múdre ženy, ak si aj nevdojak uľavia.
Na zdravie a mnoga ljeta!

Jefitto

To je diskutabilne... mne probiotika nepomohli a keď si mmám kupovať drahé probiotika napr. BIOgaia za 7 evra, tak si radšej kupim 7 acidiek...

axbxc

Ahoj.Pokiaľ máš mailovu stránku na Centrume,tak dnes je tam článok:Zvláštne zvuky žalúdka:ktorých sa treba báť?,prečítaj si to,je to zaujímavé.

Magy

pokial nemas ine problemy ako naduvanie, bolesti, hnacky a pod., na tvojom mieste si postupnym a trpezlivym skusanim odsledujem, aka strava a ake stravovacie navyky ci specifika dokazu tieto zvuky zmiernit.
viac vody? menej vody?
jest vacsie mnozstva menej X, alebo si rozdelit stravu na mensie mnozstva a jest priebezne?
s vlakninou ci bez nej?
ake vody? mineralne, sladene, umele sladidla...? maso?
aka zelenina - surova, varena, struhana nadrobno...
vajcia, mlieko, syry...
ci rano jest normalne ranajky, alebo "startovat" len s malym mnozstvom...

tie kombinacie a vsetko okolo toho si musis zistit sama a podla toho si zariadit cely system stravovania.