Prijímaci test na fil. fakultu uni Komenského v BA - dotaz

Príspevok v téme: Prijímaci test na fil. fakultu uni Komenského v BA - dotaz
Banko

Ahojte,

v júni ma čaká prijímací test na fil. fakultu uni. Komenského v BA. Odbor prekladateľstvo a tlmočníctvo španielskeho a talianskeho jazyka. Dočítal som sa, že prijímací test pozostáva zo „všeobecného“ testu, ktorý je doplnený samostatným testom z príslušného cudzieho jazyka. Nakoľko viem po španielsky aj taliansky celkom dobre, a to aj po gramatickej, nielen hovorovej stránke, robí mi starosti iba práve tento všeobecný test. Zo školy som už totiž 5 rokov – po ukončení gymnázia a maturite som odišiel pracovať do Španielska, kde som strávil 3 roky a od jesene 2010 pracujem až doteraz v Taliansku. Vedel by mi niekto pomôcť, ako približne ten „všeobecný“ test vyzerá, na čo sa mám pripraviť?

Ďakujem za pomoc a prajem pekný deň.

sign

tak by to nemal byt problem, drzim palce :)
inak ked sa mozem opytat preco si davas kombinaciu SJ-TJ ked oba jazyky vies? lebo tu TJ sa budes ucit od zakladov cize sa budes asi dost nudit :) mohol by si skusit napr. kombinaciu s portugalicnou alebo nejakym inym jazykom a naucil by si sa dalsi jazyk :)

sign

no myslim, ze najviac je tam tej gramatiky. cize ak tu vies dobre, je to v pohode. a ten vseobecny pozostava, z takeho vseobecneho prehladu (politika, literatura, geografia, momentalne dianie tykajuce tych krajin). Ty by si mal, ak sa nemylim, robit test iba zo SJ cize si naastuduj nejake tie info o Spanielsku, v literature sa mozu pytat napr na Don Quijota, alebo na mena nejakeho clena kralovskej rodiny, alebo ti daju vymenovat nejake staty napr v juznej amerike, kde sa hovori spanielsky., mozno tam bude nieco o ich krize., aby si vedel spanielske regiony, napr priradit mesta do regionov...a tak, myslim ze ak mas takyto vseobecny prehlad nemas problem, precitaj si nejake spanielske noviny nech vies co sa tam deje

inak ymslim ze na stranke by mal byt nejaky modelovy test z minuleho roku :)
u