Ako vyriesit spolocne byvanie.

Príspevok v téme: Ako vyriesit spolocne byvanie.
Ayamaya

Pozname sa s priatelom asi 4 mesiace, obaja sme tesne pred 30tkou. Ked sme sa zoznamili, obaja sme uz hladali niekoho na vazny vztah, niekoho s kym si zalozime rodinu. Od zaciatku si velmi dobre rozumieme, je nam spolu dobre,chceme do buducna to iste. Vsetko ide tak, ako ma :). Sme vsak kazdy z ineho mesta, takze musime za sebou dochadzat. Od zaciatku vsak priatel hovoril, ze nebude pre neho problem, prestahovat sa do mojho mesta, lebo je vacsie a je tu teda aj viac prac. prilezitosti. Zacal hned aj hladat pracu a nedavno sa mu to aj podarilo a od zaciatku aprila ma nastupit. Naskytuje sa teda otazka byvania. Ja byvam u rodicov, vlastne byvanie by som sama neutiahla. U nas vsak nie je miesto pre dalsieho cloveka, takze to chceme riesit spolocnym byvanim.
Moj navrh bol najst si na par mesiacov/pol roka prenajom - garsonka, 1izbak. A ak by nam to nadalaj klapalo a islo vsetko ok, tak by sme spolocne investovali do kupy bytu.
Priatel chcee kupovat byt hned - zobrat si na seba uver a hned nieco kupit, aby sme byvali hned vo vlastnom.
Viem, ze platit prenajom je z istej strany "vyhadzovanie" penazi, ale nechcem, aby sme si hned robili medzi sebou zavazky financenho typu, kedze sme spolu este velmi kratko. Je to ine rozhodovat sa o tychto veciach v 18ke a ine v 30tke, ked uz clovek vie, co chce a ja by som si velmi priala, aby nam dvom vyslo vsetko, co si planujeme, ale predsa len chcem byt opatrna, aby sme predisli moznym komplikaciam.
Ktora mozost sa vam viac pozdava? Alebo ake ine riesenie by ste zvolili vy v takomto pripade?

kik47

Ahoj, dám ti super tip na jednu stránku --- www.byvaniemagazin.sk kde si v sekcii tipy a rady nájdeš super články o bývaní, ako sa zariadiť, ako ušetriť, ako začať,financie atď všetko čo sa toho týka. fakt odporúčam! ;)

Prezývka55

Zuzickaaaa somarina :D isteze a co ti ostane po prenajme? velke hnede hovno.

Tak ked zoberie jeden hypoteku tak aj v pripade rozchodu mu ten byt ostane.

david23

jankaaaaaaaaa aj mňa to napadlo, že aký sobášny podvodník:-), lebo ženy sú skôr vždy tie zaľúbené, čo by na chlapa aj 10 úverov z lásky zobrali a muž je ten, čo neverí v spoločnú budúcnosť

dana660xz

ked zacina v aprili robit v novej robote tak mu nedaju tak lahko uver :( nemoze byt v skusobnej dobe a musi mat zmluvu na dobu neurcitu. skus mu to takto nejako vysvetlit, preco si za podnajom, aby si nemyslel, ze mu neveris, alebo ze si si nie ista vztahom.

Anaya

Myslím, že rozumnejšie je, skúsiť na nejaký čas ten prenájom. A úver aj tak hneď nezoženie tak narýchlo. Vyskúšate si spoločné byvanie a potom sa v kľude budete venovať spoločnej kúpe.

soffa

taktiez som za podnajom.ved sa ani velmi nepoznate.inak je spolu zopar mesiacov chodit,inak je spolu byvat.teraz to je pekne,vsetko idealne,ale potom to zo zaciatku bude o hubu;-)kazdy ma svoje zvyky,(neduhy)ktore ti zo zaciatku budu prekazat,niekto si na to zvykne iny nie.(napr.kazdy chodi spat v inom case,niekto zaspava pri telke,druhy to vyslovene neznasa a kopec inych veci)a vies ze v garzonke alebo v 1 izbaku to bude len o kompromisoch.teda cely vztah je o kompromisoch;-)