Gumové cukríky - ktoré áno ktoré nie?

Kircha

Mne najviac chutia Haribo cukriky, aj ked su trosku tvrdsie ale ako si ty napisala ked mam chut na sladke staci zopar a je to vybavene:-)

gabika_g

ahojte, ja som mala problém s klbami, mám tazké tréningy ale aj slabé nechty a vlasy .. a som si kupila rozpustny kolagen od slovenskej firmy, je to novinka ale zatial je pre mňa to najlepšie kedže, si to dam do smoothie alebo primešiem do hocijakej veci :) ... powerlogy.com

RNG

Kolagenove molekuly su prilis dlhe na absorbciu do tela, preto sa musi rozsekat enzymami na ovela mensie castice alebo hydrolyzovat=rozvarit, cim sa tak isto castice zmensia. Telo vie z tym ulomkov znovu kolagenove vlakna a rozne tkaniva s obsahom mukosacharidov poskladat .
Polotovary su pre telo lepsie, nez by malo skladat kolagenove struktury zo zakladnych aminokyselin. Ked pre nic ine, tak aspon maju zlozenie podobne ako nase vlastne colageny a slachy.

Džuli

ja mám problém s klbami, tak som začala jesť želatinu so zamrazeným ovocím,čo je chutné a dufam, že mi pomôže. Občas /raz do týždňa/ si kúpim kilo gumáčov v Lidli.

ALIMIK

dobrý. ja VIEM Z VIACERýCH ZDROJOV žE UVARENý COLAGEN MENí ZLOžENIE A VLASTNE STRáCA SVOJE VLASTNOSTI ,MENí SA CHEM. ZLOžENIE A JE NEUčINNý PRE CHRUPAVKY.OVERTE SI TO...

RNG

Zialbohu zdravotne najmenej zavadne cukriky so zelatinou si musis dnes vyrobit sam.Pripravis si hustu zelatinu(zivocisna, hovadzia alebo bravcova),povaris s vodou, das do nej nejake sladidlo a kyslidlo, moze to byt kyselina askorbova a xylitol, erytritol alebo stevia a vylejes na plochy tanier a nechas stvrdnut.Pokrajas na male stvorce. Proti lepeniu na seba posypes praskovym xylitolom alebo erytritolom, nie steviou, to by bolo odporne sladke.
Pozor na kyslidla, cim viac, tym menej zelatina tvrdne.
Ja osobne by som to ochutil ovocnymi koncentratmi, lebo tie obsahuju rozne antioxidanty.Alebo dumbierom, to je zdrave na cirkulaciu a proti chorobe z pohybu, lepsie ako chemicky kinedril.
A dumbier/zazvor je zaroven protizapalovy, tj dobre proti roznym bolestiam.
Cinania tvrdia, ze je aj sexualne povzbudivy, len ja som to este osobne nepozoroval, hahaha.

veda

Tiez som ich jedavala.Ale ked si pozriete zlozenie je to same ecko,farbivo,umela prichut.A raz mi z nich prislo tak zle.Ze som od tej doby nemala ani jeden kus.Uz ich nemozem ani vidiet.:D

alenca191919

gumené sikríky obsahujú v prvom rade kopu éčok-farbív,aromat,lástok atd., často s kopu nežiaducih účinkov.
Treba si prečítať zloženie. Napríklad veci, ktoré v telke prezentujú "bez konzervantov" sú v skutočnosti plné takých svinstiev.
;)