Crohnova choroba.... ako s nou zit, ako mat pri tejto chorobe zdrave babätko

Príspevok v téme: Crohnova choroba.... ako s nou zit, ako mat pri tejto chorobe zdrave babätko
petul

Ahojte, zistili mi na kolonoskopii ze mam zapal tenkeho creva...nie je asi rozsiahli..mam na nom len male "afty" zobrali mi vzorky na biopsiu na zistenie ci nejde o Crohnovu chorobu...dost sa toho obavam, nakolko som odjakziva chuda..pri vyske 167cm mam v dobrej forme 50kg a pri tazkostiach 47-48kg....Stravovala som sa klasicky, neobmedzovala som sa v jedle,ale nikdy sa nepodarilo pribrat...teraz ked mam zapal som dost slaba,tak popri jedle pijem aj napoje Prosure na doplnenie zivin...Ako sa vam dari zit s touto chorobou? najviac sa bojim ze ako sa nam podari pocat babetko a vynosit ho...zacala som jest aj vela zeleniny,aby som do seba dostala co najviac zivin az sa dam dokopy...ale velmi sa bojim...dost mi ludia stale hovorili, boze ake si chude, ako ty vobec porodis dieta a teraz ak mi potvrdia tuto chorobu tak plany pojdu dole vodou...

Anonymná1110

Dobrý deň, chcela by som Vás poprosiť, ak mať budete čas, o vyplnenie tohto dotazníka, ktorý sa týka kvality života s Crohnovou chorobou, ďakujem za Váš čas. :) zivotscrohn.dotaznicek.sk

MatulkaTN

Ahojte, ako asi viete, pri Crohne sa vo velkom pouziva Amazonska rastlina Macaci pazur - Vilcacora, nedavno som objavila vyrobok AC11, nejaky specialny vytazok z tejto rastliny, ktory ma vela patentov, je overeny mnohymi lekarskymi studiami atd.. U nas som to nasla iba na stranke energiabhip.sk , kde je o tom dost zaujimavych informacii. Ten vyrobok obsahuje aj probiotika a maqui. Uvazujem, ze to vyskusam, znie to dobre, nemate s tym niekto osobnu skusenost?

analyn

nechcem mudrovat okolo tejto tazkej choroby, ale zacnem. Skusil niekto tzv. Gaps dietu? Citala som uz viac krat, ze dokaze zazraky s crevami, je zalozena na silnych vyvaroch z kosti, masa, zeleniny, staci dat do googla Gaps dieta forums. Vela stastia.

RNG

Dnes musime pri vsetkych chorobach zvazovat aj vplyv roznych parazitov, ktore tie choroby casto sposobuju alebo aspon k nim znacne prispievaju.
Takze ked ma niekto dlhsie zdravotny problem je dobre pre istotu pouzit aspon 20 dnovy protiparaziticky balicek, dr Huldy Clark, co v Cechach a na Slovensku predava firma JUKL.
Tento telo zbavi az 80% roznych parazitov, v dlhsie branych vyssich davkach(dvojnasobok) az 90%
Ked sa to takto nepodari, treba vediet, co za parazita to vlastne je a pripadne potom pouzit nan vhodne chemicke lieky. To je ale uz za cenu skodlivycy postrannyvch ucinkov, preto to radim ako poslednu a nie prvu metodu vyberu liecenia.
Inac aj Zapper ma znacne uspechy, len nie je 100% ucinny vzdy, a zalezi od vedomosti pouzivatela, ake frekvcencie zvoli na ktore parazity.

Fuges

Ja som sa dozvedel ze Crohnovi chorobu mam asi tak pred rokom mal som krce bolesti a vsetky tie priznaky tej choroby lenze ako zistujem kazdy chudne ale ja nie ja naopak stasne priberam od visetrenia som pribral cez 20 kg mam 120kg a viska 189cm lekar vravi ze to je dobre ale neviem poradte