Posilňovanie

Príspevok v téme: Posilňovanie
matus

Dobrý deň mam 17 rokov a chodim do posilovne cvičiť pravidelne mam 172 cm a chcem sa spytať či je to pravda že keď začnem cvičiť s činkami tak to preruši rast pretože kamarati mi o tom hovorili a tak sa bojim a nerad by som skončil kvoli tomu s cvičenim pretože narasť by som ešte chcel aspon na 177 cm . Čital som nejake tie članky o tom že ano može to vraj prerušiť ale len s nespravnimi cvikmi a ja neviem ake su to tie nespravne cviki :/ tak prosim poradte mi. Za každy vaš nazor budem veľmi vďačni.

wreck

nezen objemovku do extremov a cvic viac rysovacie cviky (nizsia hmotnost, vela opakovani). sustred sa najma na cviky s vlastnou hmotnostou, neprehanaj to s cinkami a strojmi, a dopraj telu vela casu na regeneraciu. v tvojom veku mas vysoku hladinu testosteronu, ktory zabezpecuje rast tela aj svalov.

tu je k tomu este nieco viac: www.zdravie.sk

nespravny cvik je kazdy, ktory nerobis spravne. :) pri kazdom cviku mas mat nejaky postoj, pohyb mas vykonavat po presne stanovenej drahe, zapajat mas len tie svalove skupiny, pre ktore je cvik urceny, ak nevies ako mas pouzivat cheating, tak ho nemas pouzivat vobec. ide o techniku. nespravnou si mozes ublizit. nie ze by niektore cviky ako take boli nevhodne z hladiska rastu.