Depresia, neustále riešenie niečoho

Príspevok v téme: Depresia, neustále riešenie niečoho
milka111

Pred polrokom som sa dostala na psychiatriu, keďže som bola psychicky na tom zle nejakých 5 rokov a už sa to nedalo vydržať. Odvtedy beriem lieky- 2 druhy antidepresív + lieky proti úzkosti. Mám aj miernu socálnu fóbiu, bojím sa dôverovať ľuďom. Zo začiatku to vyzeralo celkom fajn, aj sa mi polepšilo, ale teraz beriem lieky a akoby sa strácal účinok. Zaberajú mi akurát lieky proti úzkosti. Neustále všetko riešim, som utrápená, trpím zmenami nálad... zvyknem aj dosť často vypiť si keď som s kamarátmi a vtedy aj vysadím AD-čka. Je to taký škaredý kolotoč, som nespokojná, všetko si vzťahujem na seba a nedarí sa mi, robím samé prešľapy. Aktuálne mám vzťah, a bojím sa, že sa všetko pokazí, iba kvôli mojim psychickým problémom. Veľmi túžim po celkovej vyrovnanosti svojej osoby. Prosím, poraďte mi niečo. Chcem byť šťastná. Viem, že šťastie treba hľadať v sebe, ale už akosi pochybujem že je vo mne. :/

nezabudka137

toho je vela, čo sa ti dá poradit. Venuj sa bežným veciam a nájdi aj v nich potešenie. Jedz vitaminy a jedlá, ktoré sú tiež na psychiku dobré-orechy, čokoládu, ovocie-napr. banány, ale aj iné. Ludí okolo skús brat aj tak, že oni ti v boji v tomto probleme chtiac, nechtiac pomôžu. Treba sa pokúsit s nimi rozprávat. Ked už iné nie, aspon na nete, na forach, ako je toto.To už si urobila, tak pokračuj :) A lieky sú dôležité, ak ich máš brat a sama vieš, či ti pomáhajú, alebo nie. K tomu sa neviem vyjadrit. Ešte aj slnko -už vykuklo, treba sa ist prejst a vnímat tie slnečné lúče. Nie nasilu, postupne. Nájdi si kamarátov, priatelov. Tiež tu sa dajú nájst. S podobnými problemami, alebo celkom iných. Len tak prehodit reč. Ja to tak robím a popritom sa aj liečim. Dá sa to :)

milka111

Zišlo by sa asi vyhľadať psychológa, ale nemôžem niečo pre seba urobiť aj sama? Je hrozný pocit, byť niekedy v spoločnosti sa cítiť sa úplne sama.

Meretseger

Ak naozaj chceš, tak to dosiahneš:) Poznám to. Koľko vecí kvázi chcem, a napokon zistím, že v skutočnosti vlastne ani nie... Ale niektoré z tých, čo som fakt chcela, som dosiahla.
Akurát taká vyrovnanosť by mi tiež bodla, ale ako hraničiarka o nej len snívam.
Skús každopádne toho psychológa, minimálne zistíš, čo chceš :D A potom samozrejme aj to, ako to dosiahnuť, hoci je to len v tebe, ako správne vravíš.

tpch1

Po prve-ak sustavne prerusujes liecbu AD, tie samozrejme stracaju ucinok. Je to uz dlho popisany fakt-ked vysadis a opat nasadis ten isty liek, moze uplne stratit ucinok.
Po druhe-lieky proti uzkosti su cesta do pekla, pokial ich uzivas trvale. Vsak uvidis casom...
po tretie-ak nemas geneticky podmienenu endogennu depresiu, kde je farmakoterapia zakaldom, mala by si na svojom probleme pracovat konstruktivne s nejakym psychologom. Inak nic nevyriesis.
Po stvrte-menej sa pozoruj a viac zi.