štart-chudnutie,cvičenie,strava

Príspevok v téme: štart-chudnutie,cvičenie,strava
Dotty

Prajem Vám pekný deň,všetkým čo ste sem nazreli a ešte krajší tým čo by ste vedeli poradiť nielen mne ale určite aj ďalším čo by radi zhodili kg alebo si upravili postavu...
V mojom prípade nejde len o pár kíl...mám 17r a pri výške 170cm niečo málo cez 80 kg čo znamená že by som mala dať dole aspoň 10-15kg.predtým som nikdy nedržala diéty a ani som veľmi necvičila takže nemám žiadne skúsenosti. problémom mojej nadváhy nieje prejedanie sa,skôr sa obávam o pomalý metabolizmus,minimálny pohyb a jedenie nesprávnych potravín.
Chcela by som Vás skúsenejších požiadať o rady ako si upraviť stravovanie, ako cvičiť(chcela by som získať aj kondičku a naučiť sa efektívne behať a hlavne zbaviť sa tuku na stehnáh a hlavne lýtkach:()a prípadne by ste ma potešili odporučením osvedčených výživových doplnkov na chudnutie.
*prosím nepíšte komenty typu: ako som to mohla dotiahnuť až do takéhoto stavu,prečo sa nehýbem a pod.(teraz už aj keby som sa naozaj rada hýbala a cítila zdravo,priznám sa už sa hanbím s touto postavou dojsť do fitka,vybehnúť na hrádzu či dať sa do plaviek a plávať i keď plávanie ma veľmi baví)
BUDEM VĎAČNÁ ZA KAŽDÝ ASPOŇ TROCHU NÁPOMOCNÝ KOMENT :)

sloniatenko

ahoj dotty.ak chces pridaj sa k nam ak chces do temy:kto bude chudnut so mnou?je nas tam vela ktore chudneme a dodavame si navzajom silu a radime si co jest kedy jest a proste si pomahame.nedrzime diety ale stravujeme sa zdravo ale neodopierame si nic proste snazime sa chudnut zdravo a pomalsie aby neprisiel jojo efekt.tak ak chces napis potesime sa.

Magy

dreamer (eshop) si pokoj neda. oddnes je lifewinner. precital som si nejake informacie ohladom tej tzv. zasaditosti mocu a jej podmienky pre chudnutie. uprimne - je to blud. ale hadat sa nemienim. vase rady, su zamerane len za ucelom vlastneho financneho prospechu. ignorujete pravidla fora, zneuzivate verejne diskusie pre svoju reklamu. nespravny clovek nemoze predavat spravne produkty.
---

Dotty - na zaciatok by bolo velmi vhodne, keby si sa viac zamerala na to, co chces dosiahnut, nez na to ako vyzeras v plavkach ci vo fitku. Z nikoho sa nestal majster z nicoho, kazdy nejako zacinal.

velmi dolezitou vecou je stanovit si nejaky konkretny ciel. realny a stabilny. ziadne "tak mozno 5 kil mesacne a ked sa nepodari tak aspon 3"
ist za konkretnym cielom, ktory mas stale v hlave je dolezite pre psychiku.

nechci schudnut rychlo! rychle schudnutie znamena rychle pribratie spat. metabolizmus, tvoje telo, jednotlive partie kde su v tkanivach ulozene vacsie mnozstva tuku musia dostat cas na to, aby nedostali moznost pocitit deficit tuku a nesnazili sa ich ukladat spat. zacat treba pomaly, postupne, aby si si jednak na zaciatku neuhnala svalovku a aby si tvoje telo, pluca a srdce zvykali na zvysenu zataz.

vyber si pohyb a aktivity, ktore ta tesia, dokazes ich robit skoro denne a ktore ti budu robit spolocnost najblizsie roky alebo natrvalo. pretoze schudnutim na idealnu hmotnost sa tvoja cesta za peknou postavou len zacina! treba ju aj udrzat. a to znamena, ze po dosiahnuti idealnej hmotnosti sice mozes zmiernit fyzicku aktivitu (uz nebudes dalej znizovat vahu), ale hybat sa budes musiet stale na tzv. udrziavacej urovni.

co sa tyka diet - nemusis riesit ziadnu specificku dietu, dokonca je to nevhodne podla mna. jedz veci podla chuti ako doteraz, len pridaj viac zeleniny, ovocia, vlakniny, aby si traviacu sustavu nezatazovala prudkymi zmenami. postupne sa sa vyhybaj mastnejsim a tazsim jedlam, zvys prijem bielkovin na budovanie svalstva. sacharidy su ok, pretoze su potrebne pre tvoju intenzivnu fyzicku aktivitu.
nemyl sa, zvysenym cvicenim nebudes spalovat najme to co chces zhodit a plus k tomu nieco zobnes. presne naopak! prijem energie pre tvoje cvicenie musi z vacsej casti tvorit prijata strava a len mensia cast bude pochadzat z tych tukovych zasob. tym zabezpecis, ze odburavanie tuku bude sice pomale, ale plynle, trvale, dosledne a efekt bude o to lepsi. nebudes pocitovat pri cviceni hlad, unavu (ako sa casto stava, ked sa drzia uplne nezmyselne drasticke diety), chudnutie bude pre teba radost a nie trapenie.

stehna a lytka - beh, byciklovanie, korculovanie, drepy, tanec...
boky - plavanie, tanec, zumba a podobne aktivity...
drzim palce!