AJ - Neznalost

Príspevok v téme: AJ - Neznalost
bebedobreran

nájde sa tu niekto, kto neovláda angličitnu?? mám 22 a neviem z nej ani cek(nepočítam dobrý den, dakujem, čísla...).

Neviem ako sa mám dokopat k učeniu, kedže nie som typ, čo sedi nad knihou a učí sa v ktorm páde aká koncovka...

Už sa hanbím, že to neviem, ale neviem si dat radyD::D:D

jankaaaaaaaaa

odporucam serial Extr@ na ucenie zakladnej anglictiny. samozrejme s anglickymi titulkami. je to super na ucenie slovicok a najpouzivanejsich fraz.

bebedobreran

Larin - ale nie:D ani neviem, ako ma to napadlo..asi preto, lebo ten den vkuse hučala ta reklama že zobudte sa s bebe dobre rano, a chcem ešte a neviem čoD::D: bolo to prve čo ma napadlo...a dobre rano aspon, ked som už na nervy z tej anglinyD::D:D

PS:len škoda že to ,,a,, mi tam už nevošloD:

Larin

Bebedobreran- takze, ked si to vsetko z predchadzajucich prispevkov zhrnies, tak treba hlavne pocuvat a citat, pre zaciatok nieco jednoduchsie, aj ked tomu spociatku nebudes rozumiet. Drilovat sa naspamat slovicka, ktore potom nemas kde pouzit je len strata casu.

Tie filmy s titulkami by si podla mna mala skusit. Ja som sa takto naucila prve frazy, ked som bola este dieta a najlepsie na tom bolo, ze som sa ich naucila "nechtiac".
Alebo si skus prelozit texty svojich oblubenych pesniciek v anglictine. Ked ten song budes neskor pocut, hned sa ti vybavi, co ktore slovo znamena. I ked je pravda, za anglicitina v songoch nie je vzdy "cista", pretoze slovicka aj gramatiku niekedy skladatelia "upravuju" tak, aby sa to do tej piesne hodilo, ak vies, co myslim.

Takto sa ti to lahsie udrzi v hlave, pretoze sa vlastne nieco ucis v spojitosti s prijemnymi cinnostami. Vtedy mozog ovela lepsie nasava, ako ked sa nieco ucis krcovito a vravis si, ze "ten jazyk aj tak nenavidim".

Mne osobne sa jazyky lahko ucia asi kvoli tomu, ze odmalicka som chcela ist do zahranicia a vyslovene som sa pri uceni tesila, ze sa budem moct porozpravat s ludmi v cudzom jazyku. Cize znova spojenie s niecim prijemnym.

Aspon to skus a hlavne: NEVZDAVAJ TO HNED NA ZACIATKU

Btw, dobry nick. Ty si asi verna spotrebitelka znacky Opavia, vsak?

J111

Slovicko, ktore sa naucis, treba pocut. Tak si ho zafixujes. Ak vsak clovek ovlada dost slovicok, tak by mal rozumiet aj bez nejakeho velkeho ucenia. Rozumiet nie je az tak tazke, tazsie je ovladat jazyk aktivne.

bebedobreran

Presne to!! ja sa možem naučit hoc 200 slovíčok, ale čo z toho ,ked ich všetky zabudnem???Nemám sa ským rozprávat, filmy s titulkami si nemusim stahovat, ked možem mat aj s dabingom...

Neviem ako sa mám prinutit do toho pozriet...

jankaaaaaaaaa

necitala som celu diskusiu, ale tiez mam rpoblem s anglictinou. ovladam uplne zakladnu basic anglictinu, mamm malu slovnu zasobu, no gramatiku ovladam, tie pravidla a tak.
ked som bola v anglicku, tak to bolo strasne, anglicanom som nerozumela absolutne nic. no ked sa slovaci a ine narodnosti medzi sebou rozpravali anglicky, tak som pekne rozumela, sice nie kazdemu slovu, ale pointu som pochopila.
no s anglicanom by som si netrufala viest dialog.
denne sa snazim naucit aspon 5slovicok, citam vykladovy anglicky slovnik. no tie slovicka hned zabudam, kedze ich normalne nepouzivam nikde. v skole bolo fajn, ked sme na kazde nove slovicko museli vymysliet 3vety , tak sa to dalo pekne ucit

bebedobreran

wreck - mi hovor!!! to máš ešte dobre, lenže ja som len tri roky zo školy von, a normálne neviem skoro nič!!A to myslím vážne..je pravda, že s nou vobec už nie som v styku...takže sa to zabúda..ale ako napr. naše mami pamataju na vtedajšie školské časy a učivo???? moja mama ešte básničky vie odvtedy a ruštinu..nerozumiem tomu...

wreck

na tej nemcine nieco je, to je fakt. minule som objavil stary rammstein -- hier kommt die sonne / sie ist der hellste stern von allen...
ci pana, kraaaasa. tiez by som chcel vediet lepsie nemcinu nez viem. :(

bebedobreran

spikr - no tak to si ma teda vystihol. na strednej som sa učila nemčinu, najprv ma nebavila ale ptm ma totalne chytila...paci sa mi najma ta tvrda vyslovnost, jednoducha, to že fakt ked sa človek nauči čo kde ako ,rýchlo sa to da pochopit, neni to zložite...naopak, na angličtine nenávidím tu vslovnost, nechapem tomu, ako to rozprávaju..mne to tak voooobec nejde..aj ked skušam...je to o ničom...
a kopec tých debilných nezmyselných fráz... je to blbý jazyk, a až natolko oblúbený...