Závislosť na vytláčaní vyrážok

Príspevok v téme: Závislosť na vytláčaní vyrážok
jash

Zdravím, viete mi niekto poradiť, čo robiť so závislosťou na vytláčaní vyrážok? Mám s tým fakt problém už niekoľko rokov, ide mi to na nervy a neviem s tým prestať. Robím to väčšinou večer, keď viem, že už nikam nepôjdem a nik ma takú dokaličenú neuvidí. Ale občas to robím rada aj ráno, alebo po párty, alebo keď mám stres, alebo keď som nahnevaná, alebo keď sa nudím. Skrátka robím to často. Viem sa ovládať povedzme pár dní alebo keď som niekde preč alebo na dovolenke, ale inak je to hrôza. Viem, že si poškodzujem tvár, ale keď raz začnem, už s tým neviem prestať. Máte niekto podobné problémy a viete ako na ne? :)

Meretseger

Neviem, či som správne pochopila "nehanbiť sa za to"... Chodím vo svetroch s polodlhými rukávmi a ľudia nejak divne zírajú, čím to asi bude? Ale práveže sa za to nehanbím, hoci mám dojem, že by to bolo fajn: to sa predsa nepatrí, vzbudzovať verejné pohoršenie XD (Nie, toto fakt nemyslím vážne.)
Okrem toho som prestala brať SP ako problém. Už mi to nepripadá ako niečo zlé, zvykla som si na to, navykla som si riešiť takto všetko možné aj nemožné...
Koľko máš rokov, 5319, ak sa smiem spýtať?

ATIDE/ESMERA

Hej, ja mám tiež, tiež to robím už pár rokov.D najlepšie ej, keď si tie vyrážky natrieš zubnou pastou, obyčajnou bilou, ono to do rána stvdne, a tak si to enbdueš môcť chytať :D okrem toho sa vyrýžky rkásne budú sušiť

5319

Mam rozne skusenosti so SP,od neustaleho babrania sa vo vyrazkach a vsetkom co "nema co robit" na pokozke,cez rezanie,pokus o samovrazdu,az po celkovu sebadestrukciu.Vekom mam trochu viac rozumu,no ten prisiel mozno az po hospitalizaciach..Lebo kym som to brala ako zlozvyk a zvladala som bezny zivot,skolu,vztahy tak som videla problem len v tom rozskrabavani.Jedine co zabera su dobre tabletky a kontrolovat sa,premyslat ako sa citis,co je spravne a nutit sa to robit aj ked by si to radsej riesila po svojom..no a nehanbit sa za to,lebo Potom je to kolotoc

Meretseger

5319: Ach, kolegyňa :D V tom prípade sa v SP vyznáš, nie? Resp. máš skúsenosti - aj s niečím iným než vytláčaním vyrážok? (Prepáč, neviem prečo, ale na to som totálne zaťažená, pýtam sa to všetkých hraničiarov, a ak skúsenosti nemajú, tak z nich ťahám rozumy, ako to, dočerta, robia :D)

Meretseger

Tiež sa večne rýpem vo vyrážkach a iných záležitostiach. Po jednom neustálom útočení mi zostala škaredá jazva :-/ Celkom súhlasím s 5319, že ide o SP, koniec koncov mám sklony aj k inému ubližovaniu si. Keď ťa k tomu vedú negatívne pocity, ktoré opisuješ, nauč sa zvládať ich iným spôsobom, možností je hafo - ak si neporadíš sama, vyhľadaj napokon psychológa, nikdy nevieš, k čomu sa môžeš od vytláčania vyrážok dostať.

ivana45

Rada od Monii je uplne super !
Predstav si, ze klucku, tlacitko, vypinac, ..pred chvilou chytil nejaky dobry humusak a predtym skriabanim riesil svrbenie konecnika. To je dost brutalna predstava.
Inak, vytlacanie vyrazok je tazky zlozvyk. Vycap si niekm na zrkadlo svoju fotku po takomto osetreni. Alebo nieko ineho, s tazkym a komplikovanym akne.

Kopec chlapov sa stazuje, ze im zeny
vytlacaju vyrazky. V tom je kus vlastnickeho spravania a ocistovania, ako ked z klop saka odstranis omrvinku. Ale ich to obtazuje, treba sa zdisciplinovat.

Monii

skús si dať umelé nechty, potom ti to nepôjde :) alebo si sprav pekný make up a potom ti bude ľúto rozrýpať si pleť :P aleboo si vždy spomeň na to, ako sa všade roznášajú baktérie, ako si chytila kľučku, pred tým ju chytil nejaký bezdomovec čo si pol roka neumyl ruky .. aaalebo neviem, skús, uvidíš :)

muc

tu neide o zavislost, ale o nedisciplinovanost. je v tom markantny rozdiel. no a my svojimi radami urcite nedocielime to, ze ty ziskas kontrolu nad svojim pocinom. to musis chciet v prvom rade ty sama....