Zvlastne tiky!..poradte mamicky..

Príspevok v téme: Zvlastne tiky!..poradte mamicky..
tina

Vsimla som si u svojej 2rocnej dceri, pokial je "vzrusena"(v zmysle nieco ju zaujme,nadchne, nieco silou mocou chce..alebo sa extremne tesi..)rucicky zatne v pasticky a krcovito nimy myka..nie je to take typicke tesenie sa, skorej to vyzera ako krc..
..bojim sa o nu aj z dovodu, ze ako 1rocna, mala robila krcovite pohyby hlavickou vzdy na jednu stranu..nic nenasli..teda lekari nerobili prilis vela vysetreni, az na EEg- to bolo trosku pomale..
prosim mate nejaku skusenost?..videli ste to uz niekedy?..

ddaa

Ahojte,deti mavaju tiky aj vtedy ak maju na sebe velku psychicku zataz alebo napriklad aj v skole hoci sa ucia na same jednicky neznamena to ze nie su napr. z ucenia vycerpane

Trnka8

aj ja mám syna, ktorý má teraz 6 rokov, v apríli mu diagnostikovali epilepsiu. vždy som si myslela, že jeho vyvrátenie očiek dohora aj niekoľko krát v priebehu minúty je len zlozvyk - nie je, jedná sa naozaj o signál, že nie je všetko v poriadku. Nám robili spánkové EEG, vraj pri klasickom EEG sa nemusia ukázať faktory pejavujúce epilepsiu.Nečakajte tak ako ja, radšej si dohodnite stretnutie u neurologičky. Ja som čakala, až môj malý dostal epileptický záchvat - neprajem to nikomu. Myslela som, že zomiera - jednoducho zrazu odpadol, očká dohora, nedýchal ... nás však hospitalizovali po príchode do nemocnice a urobili všetky potrebné vyšetrenia.Teraz papáme 2 x denne liečiky, avšak nezaberajú, očkami stále blikáme...Trnka

Martin-BA

Ja mám 18r a tiky (hlavne silné žmurkanie očami,mám nutkanie žmurkať) mám už asi 3-4 roky.Neviete poradiť niekto účinnú liečbu?

Bu

ahojte.mam 18 a tiez mam tiky uz od detstva.mozno je to z natlaku rodiny.som cholericky a vecne nervozny clovek.v detstve na zakladnej sa mi niektori smiali...vzdycky to boli ine prejavy niekedy krcenie nosa inokedy natahovanie ust(mozno ako zvyk z castych kutikov) zmiernilo sa to ale nikdy to uplne neprestalo.teraz som este nervoznejsia ako inokedy koli rodine.som strasne nervozny clovek a na moj vek sa ku mne rodina sprava strasne nevhodne.za vsetko mozem ja atd.byvame od malicka u starych rodicov a to ma strasne nervuje.mozno keby som mala klud je to ine...ale aj tak to chcem riesit pripadam si strasne neprijemne....na neurologii som bola koli EEG ale nic nezistili...rada by som sla k psychologicke alebo psychiatricke ale bojim sa ze bude neprijemna neviem ...co mam robit?

emanuella

s tikmi mam obrovske skusenosti. mam 22 rokov a trpim touto chorobou od svojich asi 8 rokov. mama sa snazila ma z toho vyliecit, chodila som na psychiatriu, psi chologom ale po par sedeni som to vzdala, pripadala som si ako blazon, pricom viem ze som uplne normalna. jedine na co som doteraz prisla je, co mi sposobilo tiky. bol to moj otec, ktory ma psychicky tyral. uz doma nebyvam tak dufam ze sa to zlepsi

thly

Reagujem na príspevok "zúfalá".
Pred rokom som spozorovala na mojom 4,5 ročnom synovi podobné tyky a keď prišlo aj vytáčanie očí, išla som s ním na neurológiu. Natočili mu EEG a povedali diagnózu Epilepsia. Nebudem opisovať, čo som prežila. Teraz je to rok, čo sa lieči, užíva denne lieky, ktoré nás čakajú ešte minimálne rok. Lekárka mi povedala, že je predpoklad, že po skončení liečby bude prakticky zdravý. Chodíme na pravidelné kontroly, pri treťom vyšetrení už nemal prítomné "typické epileptické vlny." Takže som si trošku vydýchla, ale v podstate stále žijem v kŕči. Držím vám palce, nech ide "iba" o tyky, z ktorých chlapček vyrastie. Ale pre istotu odporúčam nechať vyšetriť. Čím skôr sa začne s liečbou, tým lepšie.
Veľa šťastia!!!

sandy21

ja som to tiez mala v detstve, viacero druhov tykov. bolo to z nervozity a prehnanej zodpovednosti, najma v skole. preslo to vekom. deti su pod tlakom a stresom.

zufalá

mam syna ma 6 rokov prešiel už viacermi zlozvykmi tiky,odkašliavanie,a teraz začal vyvracat oči akoby sa pozrel nad ofinu aa spet mame manželsku krízu a dosť častu sa hadame obavam sa že to suvisí aj s tým vie mi niekto poradiť syn je velmi citlivý

dadada

Poznám detičky, čo presne takto, ako popisuješ, prejavujú veľké nadšenie alebo aj neg. emócie ako hnev. Takže je to asi normálka, nebojkaj.

svetlana6

ahojte, mamicka sice este nie som, ale videla som kedysi na CT1 jeden diel relacie Pomahajme si (o detoch s roznymi handicapmi) a teraz som si nan spomenula. bolo to o chlapcekovi, ktory mal stale tiky, k nemu sa ale pridruzila hlavne nesustredenost a neposednost v skole (takze to nebude asi pripad vacsiny z vas). tiez na neho ucitelia nadavali,deti sa mu smiali kvoli tikom, nakoniec vsak zistili, ze sa jedna o chorobu- Touretteov syndrom. ak sa chcete o nom dozvediet nieco viac, tu su linky:
industry.biomed.cas.cz
industry.biomed.cas.cz
na ct1 sa to vysielalo 30.1. 2008:
www.ceskatelevize.cz (zial na nete sa neda pravdepodobne pozriet repriza)