Senna nadcha

RNG

V nasej diete chybaju potrebne davky niektorych mastnych kyselin
Intenzivne polnohospodarstvo zanedbalo mnohe rastliny, a tym sa nasa potrava ochudobnila o ich prinos
Pri alergiach, zapaloch a aj na vyvoj a regeneraciu je dobre si tieto aspon doplnit.
Su to lanove, rybacie(rozne omega 3, hlavne EPA a DHA)) borakove a pupalkove(GLA) oleje.
Par gramov denne je dobre pre kazdeho,telo tieto materialy potrebuje a nevie si ich vyrobit. Nahrazky nie su velmi dobre a vedie to k roznym problemom v tele. Najdite si dobru zmes a berte ju pravidelne. Najrychlejsie je to najst cez Google.sk pod Doplnky, olej rybaci, lanovy ,borakovy (alebo jednotlive)

andr

angina je vec imunity ,v nasom prip.to bola aj dedicnost po manzelovi,ja som ani nevedela na sebe ,co angina je.On bol aj lieceny,podporna liecba biostim,bronchovaxom,ale vsetky tieto lieky sa mi prirodzene nezdaju.Ja som este raz davno nieco pekne citala o pupalke,ale to bolo az od 3 rokov.Otvarala som tie stranky o alergii,no moze byt,ved vysledok stresu,nepriaznive rodinne prostredie moze viest k vselicomu.Choroby si kazdy sposobuje sam.Aj ja som tomu verila,ale ked mu ani VENTOLIN toho roku nezaberal ,dusil sa na Velku noc,zacali tie stromy skor,tak som tomu nechcela verit,ze to inac naozaj nejde?

RNG

Co sa tyka deti a potravinovych doplnkov, ked su vytazene z potravin a dieta tieto moze jest(7 rocne uz iste, ak neme na ne alergiu) vsetky su pre ne vhodne, tak isto ako pre dospelych. Nalepky so slovami:pouzivat len od 18 rokov su len dosledok neferoveho tlaku na doplnkovy priemysel.
Takze ked moze jest ananas, tak moze brat z neho vytazok bromelain.
To iste je na cibulu a Quercitin.
Samozrejme davky pre deti musia byt prepocitane z dospelych podla vahy dietata. Napr 35 kg dieta berie 1/2 davky dospeleho(70 kg) 17.5 kilove dieta berie 1/4 davky dospeleho. Co sa tyka anginy, to nie je vec alergii, to je vec mikrobov. A imunity.
Ak ju ma casto, odporucam probiotika, oreganovy olej, vytazok z olivovych listov alebo grapefruitovych semien

Usetrite si nohy, ked pohladate na Google.sk,napr pod slovami(doplnky, oreganovy olej)- obchodov je plno.
Ja mam v predajni oreganovy olej, olivove listy a dufam coskoro aj GSE(vytazok z grapefruitovych semien)

andr

Dakujem pekne za rady ohladom astmy,my tie rady ako cistit byt,a co s vlasmi,kedy vetrat,a vsetky tie omacky akoze ovladame,ale pravda je taka,ze lekarka,aj ked vlani povedala ,ked sa mu to stalo 1x astmaticky zachvat,ked vsetko zakvitlo,ze mozme vyckavat,Aj 3 roky.Ale tento rok uz nechce cakat,vraj by mu uz skodila,a navrhuje toto,co som pisala.Predtym mal od 1 1/2 roka atopicky ekzem.Dovtedy bol kojeny,na stravu som hrozne dozerala,a aj tak to bolo zle.A ked nemusel kazdy rok ,ked to preslo,maval anginy ,kasla,braval Zyrtec,predtym Zaditen,a uz ani neviem co este,ked to skoncilo,tak sme to vysadili.A co som tym docielila?Nic ,len teraz berie este silnejsie lieky.A moze ten bromelain uzivat 7 a 1/2 rocne dieta?V lekarni ho nemali ,musim skusit v inej.Ale mozme vyskusat.Dakujem .Ked ja som tak hrozne proti liekom ,ja vsetko liecim vselijako inac,ked to ide.

mimkax

Alergia je vlastne tzv. otočená-zvrátená obranyschopnosť organizmu,kde telo si vytvára protilátky ale nebojuje proti tzv. alergénu,ale proti sebe samému...

71gloria

Príčiny alergií nemajú iba fyzickú podstatu. Ostatne tak isto ako aj pri iných zdravotných problémoch. Celkom zaujímavý článok
www.kruhzivota.sk

RNG

Principialne neradim nic, co ma postranne ucinky. Podla moznosti ani kontraindikacie.
Niekedy sa ale kontraindikaciam neda vyhnut. Napr enzymy zriedujuce krv je nevhodne davat ludom ktori beru drogy na riedenie krvi, tak sa moze zriedit prilis.
Alebo imunitu zvysujuce doplnky nie je vhodne davat ludom berucim farmaceutika na potlacenie prirodzenej imunity(na to mam svoj komentarsice, ako je nerozumne potlacat prirodzene reakcie tela na potlacenie symptomov, miesto aby sa nasla pricina a adresovat tu)