perspektívne povolania pre ženy

Príspevok v téme: perspektívne povolania pre ženy
Sell

Čaute, zaujímalo by ma - čo myslíte, ktoré sú perspektívne povolania pre ženu? Som na osemročnom gymnáziu, o rok maturujem a dáko stále neviem, čo potom. Musím ísť na vysokú, však čo mám z gympľa? Predmety ako matika, fyzika, chémia mi nejdú, tak to musím hneď vylúčiť. Celkom dobre mi idú jazyky (AJ, NJ),ale nie je to až taká sláva. Vlastne mňa nič až tak nebaví. Dáke rady, na aký VŠ odbor by som mohla ísť a aby som nemala nejaký veľký problém s uplatnením? Ďakujem :-)

anamarie

lavender33, pracu uz mas istu - za par stoviek. Ked ta nieco bavi, ver mi, ze ta za par supov prestane... A ked su ucitelia obaja, je to zobrota. Poznam taky parik. Keby im rodicia nezili na dedine, ktori im davaju maso a zeleninu, tak by jedli asi spagety. On berie kadejake brigady, su zadlzeni az po usi, lebo v hotovosti nemaju ani haka, no bieda.

micka cicka

Ak ti idú dobre jazyky, ale nie je to až taká sláva, tak skús napr. ísť do toho zahraničia, zdokonaľ sa v jazykoch a potom vyskúšaj to tlmočníctvo. A ak nemáš rada matematiku a baví ťa písať, tak tá žurnalistika je podľa mňa tiež fajn. Ty maturuješ budúci rok?

ivana45

lavender, neboj, sak oni to nechcu robit. Staci im titul. Trapas to je. Ale akonahle maju diplom, je to takmer jedno. Uz nazov tych studijnych smerov su frazy jak Brno. Je to chyba tejto spolocnosti a oni sa len prisposobili a idu cestou lahsieho odporu.

Sell, skus si vymsysliet a vytvorit zopar osob akoze cerstvych absolventov roznych skol. A posli ponuky firmam, kde si vies predstavit pracu alebo len tak. Ze sa zaujimas o moznost pracovat u nich. Alebo odpovedaj na ponuky. Uvidis, co sa bude najlepsie chytat.

lavender33

Ja študujem učiteľstvo ANJ a som spokojná, prácu už mám istú. Ale napriek tomu oveľa lepšia alternatíva je študovať jazyk ako taký, alebo tlmočníctvo. Len nie niečo typu sociálna práca!! To je až trápne, že niekto ide na výšku len kvoli titulu a nie preto čo ho baví, hlavne chalani ako sociálni pracovníci sú doslova smiešni.

ivana45

Sell, mam pocit, ze viacere studia typu socialna praca, manzment, ekonomia .. produkuju vysokoskolakov, ktori aj tak robia stredoskolsku robotu a je prakticky jedno, co z toho vystudujes.

Ale VS dnes potrebujes, lebo nastal posun: kedysi SŠ parcu robia absolventi VŠ (menovanych typov).

Nieco si vyber a nedaj sa odradit, ak ti to zo zaciatku "nesadne". Prakticky nikomu uvod do studia neimponuje, je to medzikorok, ktory treba urobit.

Drz sa.

J111

Ono to svoju uroven malo, len do praxe mi to nic nedalo. Uroven bola vysostne teoreticka a co mam z toho? Vsak ja som nestudoval za ucitela na vysokej skole.