Rady na cviky

Príspevok v téme: Rady na cviky
Kika(:

hey, dúfam že mi tu niekto dokáže aspoň nejak poradiť. Mám 18 rokov a od malička mám šíthlu postavu, s ktorou som veľmi spokojná a nechcem ju nijak meniť. Môj problém je, že tým že som vždy bola prirodzene štíhla tak som nemusela vykazovať ziadny druh pohybu čo som tiež nerobila a výsledkom bola obrovská celulitída na zadku a časti stehien. V 16-17 rokoch mi zadok trochu narástol a boky sa rozšírili, čiže som mohla pripomínať ženu, ale so zadkom prišla aj celulitída. Neviem sa na to pozerať, vážne. Ďalší problém môjho nulového pohybu je že nemám žiadnu kondičku a som slabá. Tieto dve veci sa mi zlúčili a ja som začala navštevovať fitko.

Čiže, vedeli by ste mi poradiť čo by som mala robiť aby som sa pomaly zbavila celuly a získala nejakú kondičku a silu bez toho aby som schudla? Pretože mne ide len o tieto dve veci a nechcem iné vedľajšie účinky. ďakujem

Magy

zacinat treba postupne, pomaly. ak sa do cvicenia pustis naplno, okamzite dostanes svalovku.
cviky pre kondicku a spevnenie stehien - to ti poradi najlepsie priamo vo fitku nejaky trener, kazde fitko nejakeho ma.
a samozrejme - nezabudni na dostatocny prijem energie a tekutin. ty mas zjavne metabolizmus taky, ze spaluje energiu rychlo aj bez pohybovej aktivity, takze ak sa zacnes pohybovat, musis adekvatne tomu pridat aj na prijme energie v strave.
jednym z dosledkov takehoto cvicenia bude prirastok na vahe. fyzickou aktivitou budes budovat svalstvo a naberat, tak sa nezlakni, ak za mesiac ci dva po zaciatku poskoci rucicka na vahe o cca 2kg nahor. cvic dalej, nieze ta napadne prestat alebo obmedzit stravu.