Vaginálna mykóza z nesprávnej antikoncepcie

Príspevok v téme: Vaginálna mykóza z nesprávnej antikoncepcie
kvietok50

Dobrý deň,
pred takmer dvoma rokmi som si dala predpísať antikoncepciu , avšak lekárka mi predpísala Logest bez toho, aby mi spravila nejaké krvné testy, pretože som túto HAK užívala už pred 10 rokmi a nemala som žiadny problém, tak som jej dôverovala. Následne už po 2 mesiacoch som dostala prvú vag. mykózu. Spočiatku som sa liečila Funghicidinom a canestenom, avšak dopadlo to vždy tak, že po pár týždňoch sa mi to opäť vrátilo. Po pár mesiacoch som navštívila gynekologičku a dala mi Mycosyst, ktorý tiež dočasne pomohol a potom sa to opäť vrátilo. Odvtedy som sa už liečila Mycosystom (raz týždenne), Candivacom, a Gynazolom, a vždy to pomohlo len dočasne. Po roku od začiaku mi z krvi zistili, že mám nízku hladinu estrogénov (ževraj ako 70 ročné ženy) a zmenili mi antikoncepciu na Lyndynette 30,avšak mykóza sa stále vrátila rýchlejšie a intenzívnejšie po dobratí mycosystu. Po lyndynete som po pol roku prešla na triquilar , a po mesiaci teda v súčasnosti na Nuvaring. Po dobratí mycosystu sa mi mykóza automaticky vrátila a sňou aj zápal, svrbenie, bolesti pri styku atď. Prosím poraďte, čo mám robiť, či úplne vysadiť HAK alebo nájsť tú správnu, alebo je na to nejaký prostriedok, ktorý by mi vyrovnal tú hormonálnu hladinu alebo čo mám robiť ? / ako dlho trvá vyrovnanie hladiny hormónov po vysadení HAK ? /. Za vaše odpovede vopred ďakujem.

Vrtak

uprimne povedane toto fakt uz nechapem vsetky zeny maju nejake vytoky alebo co sa im to tam tvori, sak uz si dajte tie susky do poriadku, si uvedomte, ze toto prenasate aj na chlapov do riti!

jankaaaaaaaaa

je jedno aku hak budes uzivat, mykozu budes mat stale. tvoje telo na hak jednoducho reaguje takto. mozno vnutromaternicove teliesko by ti to nesposobovalo. cudujem sa ze ti lekarka predpisuje stale hak aj napriek neustalej mykoze.

tpch1

Tu antikoncepciu teda uzivas z akeho dovodu? Lebo ak vylucne kvoli hladine estrogenov, na to su urcene ine lieky...
Co sa tyka mykozy, nejde o "spravny" druh HAK, mykoza je zalezitost celeho organizmu.

maruska123

vysad ju....jednoznacne

ako dlho trva, kym sa telo dostane do normalu, sa neda vo vseobecnosti povedat..je to individualne