Pitný režim

Príspevok v téme: Pitný režim
Spriev

Dobrý deň,
Píšem sem ohľadom rady, ako rozumne dohovoriť priateľke, aby pila viac vody?
Už som jej v tomto smere viac krát povedal, aby pila viac vody. Má 21 rokov a cca 45kg, ale za deň nevypije ani liter čistej bublinkovej minerálky (obyčajnú čistú vodu ofrfle).
Napríklad v nedeľu od rána do cca 1800 vypila len pol hrnčeka (celý max 3dl) perlivej minerálky. Inak vôbec nič. Len trošku vody čo je v polievke na obed a pohár vína čo naopak odvodňuje.
Deň predtým sme boli na oslave kde mala nejaký ten alkohol (len málo) a kofolu čo ani nie je rozumná voda.

Nedá mi niekto nejakú rozumnú radu alebo argument ako ju naučiť trošku lepší pitný režim? Ja som skúšal asi všetko, len ona sa vždy urazí a nebaví sa so mnou. Vraj čo sa tak moc starám a kontrolujem. A pritom jej len prinesiem hrnček vody nech sa napije a už je zle.
Nejaká rada/tip?
ďakujem

Kamilka33

Nútiť niekoho do pitného režimu je ťažké. Azda dať argumenty a kvalitnú vodu. Ja používam filter. Tu je článok o tom ako sa dá ušetriť schudnut-ako.sk ak sa nekupuje balená voda.

Určite nie je dobré naraz začať piť veľa. Nech priateľka pije každý deň o trocha viac. No bublinková voda nie je dobrá.

Iron

Vraví sa, že telo vie čo potrebuje, mohol by tam byť nejaký problém, treba okolo toho pozisťovať viac, než ju do niečoho nútiť ;)

Fatima45

Fmf mám uplne presne ten istý problém ako ty :)... ale ja som sa rozhodla pit pravidelne už dávnejšie... a už necodím tak často na záchod ako kedysi upraví sa ti to časom :)

Fmf

Zdravim, mam 17 rokov a chcel by som sa spytat na jednu vec ... dlhodobo som nedodrziaval pitny rezim, dokonca napriek tomu ze sa aktivne venujem cyklistike! Nemal som problem odbicyklovat 140km bez toho, aby som vypil viac ako pol litra vody ... Niekedy mi stacili denne len 3 pohare. Asi pred 3 dnami som sa odhodlal, ze tomu bude koniec a zacal som pitny rezim dodrziavat. Moje telo vsak akoby tu vodu nechcelo a zacal som velmi casto chodit na wc ... je to normale? Dakujem :)

RNG

Tukovite a tukorozpustne latky, ktore sa vylucuju cez kozu sa vylucuju aj cez creva a najma cez zlc, ktoru treba nasiaknut do mikrovlaknin a vyniest z tela, inac sa reabsorbuje aj s tymi latkami, co pecen chcela vyhodit.
Ked jes viac mikrovlaknin, ziada sa ti aj viac vody, tj telo sa ti lepsie precistuje. Kto nema rad cistu vodu, caje alebo prichutenie cimkolvek, najma trochou vina, nesladenych ovocnych koncentratov a podobne staci.
Ja osobne velmi zriedka pijem cistu vodu, lebo beriem hromady doplnkov a cast rozpustam rovno vo vode(citral, Sangre de Grado, nesladene ovocne koncentraty(visnovy, z granatovych jablk,ribezlovy, najma cierne ribezle, cucoriedkovy atd) . Do vody si zamiesam aj praskove aloe vera, arabinogalaktany a pripadne aj ine zdroje mikrovlaknin.

casanta

Tu mastnu plet a vyrazky na chrbte moze mat prave z toho, ze nepije dostatok tekutin. Skodlive latky telo vylucuje mocom, ked priatelka nepije, tak sa telo snazi vylucit ich inou cestou, ci uz nadmernym potenim, alebo jednoducho cez kozu. Preto ma mastnu plet a vyrazky....

opica

strasne mi lezu na nervy prispevky, nebudem menovat, o tom, ze ked ma 45 kil, hned ma za sebou bulimiu anorexiu atd...

a to pochopia zeny ako ja...ja v 30ke som donedavna vazila pri vyske 170 cm 45 kil, max 48..teraz, kedze som tehotna, som sa dostala aspon na 49...

a zjem cely zivot toho viac ako tucne zeny s 80kilami..a lezu mi na nervy prispevky o tom, ako niekto, kto ma nizku vahu je hned anorekticky...

k vode - ja tiez nemam potrebu pit vodu ani nic, proste mi to nechyba...teraz sa nutim aspon 1,5 litra vypit, kvoli vyssie uvedenemu dovodu...
predtym som sa musela nutit aj do pol litra denne...

predsa nemozte cakat, ze baba, ktora ma 45 kil ma vypit ako zenska so 100 kilami...
ps: oblicky a moc som mala vzdy ok..
nechaj ju tak, ona musi vediet sama, kolko potrebuje

nikitka33

fakt to nie je jednoduche niekoho presvadcit, tiez to mam v podstate doma... ale zase s jedlom. ani za svet nemozem priatela presvadcit aby obmedzil vsetky tie horalky, keksiky, cokoladky, cipsy a jedol viac zeleniny a ovocia. Ak tu temu zacnem, tak iba skace, ze ho zase komandujem :).

U neho bohuzial hrozba, ze si tym moze poskodit zdravie nefunguje. Ale mohol by si to skusit u priatelky... myslim, ze zena da skor na to, ze by v buducnosti mohla mat zdravotne problemy. A potom to behanie po vysetreniach je len otrava.

Tiez je mozne, ze jej lekar neskor nejako dohovori, ale to len ak by mala nejake horsie vysledky pri krvnych testoch.

Inak, voda vylucuje zle latky z nasho tela. Je mozne, ze tym, ze malo pije, telo vylucuje tie latky cez kozu = vyrazky. Ale moze to byt aj tym, ze je mlada. Tazko povedat :(

alenka_maxova

moj drahy napriklad pije celkom dost, problem je, ze nepije spravne veci...Najradsej ma kadejake sladene vody, vineu, fantu...A tiez ho nedokazem presvedcit, ze tymto si zasoby vody rozhodne nedoplna...