Čo s tým ? :(

Príspevok v téme: Čo s tým ? :(
Tiesto

Mám veľký problem :( chcem ho vyriešiť no neviem ako ... problem je v tom že som strasne podozrievavý a domyšlavy ... Ani neviem ako začať , vždy ked sa nieco stane hladam pod tym neico negatívne strasne ma to trapi že tým ubližujem mojej priatelke :( Momentálne mám priatelku s ktorou som velmi stastný no z mojej strany je tam taka nedovera a podozrievavosť a miestami i žiarlivosť :( predtym som mal vztahy kde ma vždy moje priatelky podviedli , klamali , nebolu uprimne ... už som sa takto 2x sklamal teraz mam 3 priatelku a viem sice že by ma nepodviedla ani nic ale stále mam strach a domyšlam si aj to co nie je pravda napr. neozve sa mi niekolko hodin (3-4) tak mna hned napadne že je s nejakým iným a pod. a pritom len bola s mamkou na nakupoch a mobil mala v aute ... alebo ide s kamaratkami do baru tak mne hned napadne že tam budu iní muži a že bude flirtovať s nimi a podobne pritom tam cely cas bola len s kamaratkami ...strasne sa preto trapim že svojim srpavanim ubližujem milovanej osobe ... neviem ako začať sa zmeniť ... potrebujem odbornu pomoc psychologa ? alebo ako sa tohto spravania a negatívnych myšlienok zbaviť ? dakujem :(

Fero M.

Tiež som taký, ale musíš začať sám od seba a poviem ti, že je to pekne tuhý a ťažký boj. A máš čo robiť..
Hlavne sa zamysli sám nad sebou a prekonávaj sa. Najhoršie je však ak máš priateľku ktorá rada chodí vonku a nebodaj ti už aj niečo zatajila, ale ak je taká ako píšeš a sám to vieš, tak si povedz ak toto robiš, že ona si to nezasluži a že sa musíš sám zmeniť, lebo to dobre nie je.

Začni, lebo ver či nie, šťastný nebudeš a pritiahneš akurát také typy ake nechceš

anjelik

To, ako sa správame k tým druhým určuje naša osobnosť ako súbor návodov, ktoré nám vštepili naši rodičia, ostatní ľudia a táto spoločnosť. Ak sa chceš zmeniť, musíš prebudovať svoju osobnosť. To je jediná šanca. Nič iné ti nepomôže. Musíš zmeniť svoj pohľad na seba, prečo nedokážeš partnerkám dôverovať, čo je príčinou tvojich pochybností o nich. Ak ťa niekto klame, nerobí to bez príčiny. Spravidla sa za tým skrýva strach ti pravdu povedať. A pravdou je aj to, že keď niekoho stále upodozrievaš, je len otázkou času, kedy ti na to aj dôvod dá.
Musíš začať myslieť inak...nie tak, aby tvoje správanie ničilo teba a aj tvoju priateľku. Problém nie je len to, že by ťa mohla opustiť, ale aj to, že si likviduješ vlastné telo, keďže ho sústavne otravuješ chorými myšlienkami. Začni viac čítať, viac sa venovať svojim záľubám, nájdi si aj iných priateľov, aby si rozmýšľal aj nad niečim iným, ako len nad tým, kde tvoja priateľka je a čo práve robí. Ak ju miluješ a ty tvrdíš, že áno, tak jej neprejavuj lásku výčitkami, ale pochopením, že aj ona má vlastný svet a právo byť slobodná. A nie ťa sústavne uisťovať, že je tu len a len pre teba a tebe k dispozícii. :o)