Koľko zásielok zo zahraničia sa Vám stratilo na pošte?

Príspevok v téme: Koľko zásielok zo zahraničia sa Vám stratilo na pošte?
unhappy

Ahoj, túto tému zakladám, lebo už som zúfalá. Objednávam si veci cez ebay a zo známych zahraničných e-shopov, ale v poslednej dobe mám problém. Tento rok mi nebolo doručených už 6 balíčkov z rôznych krajín od rôznych odosielateľov (z USA, UK, China). Som si istá, že ich poslali, lebo predajcovia mali výborný feedback a niektorí odoslaných aj 150tisíc vecí. A e-shopy typu asos by si tiež nedovolili neposlať niečo. Ale stalo sa, že mi na pošte ukradli zásielky. Chcela by som vedieť, stáva sa aj Vám také niečo alebo mám smolu, že kradnú len mne? Keď to spočítam, od začiatku tohto roka mi nebolo doručených až 30 % zásielok zo zahraničia. Problém je, že boli poslané obyčajne, doporučená pošta by sa mi vzhľadom na vysokú cenu poštovného neoplatila. Nedajú sa teda vypátrať. Síce mi PayPal vráti peniaze, ale už mi je blbé všade znovu písať, budú si myslieť, že som nejaká podvodníčka. A je mi z toho veľmi smutno. Týmto chcem aj poprosiť tých pracovníkov, ktorí kradnú zásielky (ak to budú niekedy čítať), nech sa nad sebou zamyslia - niekomu budú tie balíčky chýbať a verím, že za to v živote budete tvrdo potrestaní. Kopec ľudí je bez práce a pošta zamestnáva zlodejov.

spawn

V roku 2013 moje poslednych sedem balikov mi ukradli tiez. 7 rokov dozadu nemal som ziadny problem. Neviem kde, asi v Bratislave zacali velmi bezocivo kradnut baliky. To je hanba, a nieco treba urobit proti tomu.

Monulienocka

Objednane to bolo este niekedy v januari, len to dllho nebolo na sklade, az teraz 15.3. to bolo odoslane, tak este tomu davam tyzden, max. dva.. Normalne od odoslania mi chodia veci z tejto stranky tak o dva tyzdne... tak cakam dalej :)

unhappy

Adresa by mala byť v poriadku, ak to presne skopírovali z PayPalu. Ale raz sa mi stalo, že Angličan skopíroval dvakrát názov ulice a neskopíroval číslo bloku/vchodu. Zásielka prišla, až keď mi poslal náhradný tovar druhýkrát. Tak predpokladám, že aj prvýkrát spravil túto chybu a nebolo mi to doručené. Čudujem sa, že to druhýkrát prišlo :)
Tak máš šťastie, za 8 dní mi to asi ešte nikdy neprišlo :) Najskôr za 9.

ano.

no tak ako som pisal, cakal som objednavky z honkongu objednavane cez ebay.. suma 0,99 libry a postovne zadarmo, objednane 26.3. a dnes prislo, t.j. 8 pracovnych dni pri poste zadara.

mate v poriadku adresu? Napr. z Grecka mi prisiel balik kde skoro nic nebolo v adrese, kedze to bolo bez makcenov a dlznov :D

unhappy

Monulienocka ako dlho uz cakas? Mne prisiel z Hong Kongu raz balicek po 2 mesiacoch! :D A to bola uplne mala lahucka vec. Cize este ti to moze prist, z HK je dlha dodacia doba. Niekedy to dojde za 9 dni, inokedy za 2 mesiace alebo nikdy.

Monulienocka

unhappy tak predsa asi nie si "jedina" Tak ma napadlo po tvojom prispevku, ze moja posledna zasielka cestuje az prilis dlho na to, aby vobec dorazila.. asi to bude tento tvoj pripad, objednala som z hongkongu cena bola asi 3 eura postovne zadarmo, ibaze viackrat som objednavala v takej nizkej hodnote, tak isto free shipping a vzdy vsetko prislo dokonca raz aj vec za 1,5 eura :D Ale sledovat zasielku pri takych nizkych sumach nie je mozne, len viem, ze to bolo odoslane..Budem asi musiet objednavat tieto drobnosti uz len spolu s inymi drahsimi vecami.. ale ci to pomoze, neviem.