Zapal hrdla

Príspevok v téme: Zapal hrdla
antony099

mám taký problém, pred tromi týždnami som dostal zápal hrdla, šiel som k doktorovi, dostal som antibiotika, vybral som ich ale po 3 dnoch sa mi to vratilo, to iste som zopakoval este raz a zas som dostal antibiotika a opat sami to po tyzdni vratilo, bolí ma hrdlo pri prehltaní a pred spaním ma chyta kasel. poradte mi prosím.

Iggina

Antony, asi to chce vyter z hrdla a pokym sa dostavia vysledky skus domace recepty ako kloktanie bud solou alebo salviou, skus pit cajiky, ak prezijes silny zazvor tak ten alebo cibulovy caj, pripadne si kup na hrdlo pastilky alebo skus sirup hedelix, ten mi na hrdlo vzdy zabera. No a nebude to nejaka alergia alebo nemate astmu v rodine?

RNG

Casto sa nakazy usadia v prinosnych dutinach, odkial ich ustne brane prostriedky nevedia znicit, na to treba kvapky viackrat do dna. A nemusi to byt nakaza, ktora sa da znicit antibiotikami, su rozne ine, na ktorwe atb nezaberu. Dobry vyber je napr roztok citricidalu, ktory ma zaber aj na plesnove a kvasne kultury, pripadne aj koloidna strieborna voda. Samozrejme ked je nakaza rozlezena po tele, odporucam nielen kvapky ale aj pit roztok citricidalu a brat carvacrol 3 x 200 mg( je to aktivna latka v oreganovom oleji, najlepsie je brat entericke kapsule, s vysokym obsahom carvacrolu, ako ma napr firma NOW, kde maju v 180 mg entericky pokrytej kapsuli az 100 mg carvacrolu)

antony099

no bral som najskor zinat a potom amoksiklav a teraz sa mi to po tyzdni skonceni uzivania amoksiklavu opat vratilo, bolest v lavej strane hrdla, hlavne pri prehltani.

xantipa163

antony099
a ake ATB si dostal? Na anginu je vhodny Penicilin, Amoksiklav, pripadne Zinnat, priklad taky Klacid zabrat nemusi...
Nech ti niekto pozrie(posvieti) do hrdla a ak tam mas biele povlaky, nech to skusi dat dole, postahovat so s vatickou namotanou na spajli a namocenou priklad v Betadine.
Najvacsie bolesti a teploty robia prave tie hnisave povlaky. Moze sa ti ulavit.