Ako prestať žiarliť?

Príspevok v téme: Ako prestať žiarliť?
Ela444

som veľmi žiarlivá a majetnícka. hanbím sa za to, ale nedokážem s tým bojovať. mám priateľa, už dlhú dobu, ktorý to ale tiež dosť zle znáša. stáva sa aj to, že mi určité veci zatají, lebo vie, že sú to maličkosti a chce sa vyvarovať mojich výbuchov, čo však je ešte horšie, keď na to prídem, som už zúfalá, najmä kvôli tomu, že keď on je vonku napr.s kamarátmi, ja sa doma utápam v čiernych myšlienkach. :( ako proti tomu bojovať? :(

TinaM

podla mna v pripade ziarlivosti plati: podla seba sudim teba. Myslite si, co chcete, ja som presvedcena o tom, ze ziarlivci bud uz svojho partnera podviedli, alebo uvazuju o tom, ze by sa to mohlo stat a preto obvinuju z tychto veci partnera, aby sa zbavili viny.

xmoniax

SUprax, veľmi výstižne si to vystihla :) ja som bola na tom podobne pri bývalom, čiže vidím, že je nás viacej...taktiež ma trápili tie amoky hnevu...tiež sme sa rozišli, teraz mám nového, najlepšieho, je naozaj super a i tak ma kvoli stresom občas prepadne tento amok, ale už je to lepšie, už si tak nedomýšlam a nežiarlim, a stále na tom pracujem :)

Via

Potrebujem pomoc. Som strasne ziarliva az to prekaza aj mne a som z toho zufala. Ziarlivost sa mi odstartovala ked sa moj priatel mal stretnut so svojou ex. Bala som sa lebo nez sme zacali spolu chodit bol nehorazny suknickar a nebol nijakej verny. Tvrdi mi ze sa zmenil a miluje iba mna ale ja mam v hlave totalne nezmysli a predstavy. Pred mesiacom mal skrat a v opilosti sa skoro boskaval so svojou kamaratkou. Jeho reakcia nato bola ze to zo zvyku. Vsetko som mu odpustila ale moje ziarlenie sa stupnuje a sama seba presviedcam ze ma podvadza. A ked si clovek nieco namysla tak si to privolava az vsetko vyzera tak ako by to bola pravda. Dokonca som uz premyslala nad psychologickou :(

3nttt

allina nie tomu sa nehovori patologicka ziarlivost, ale uplne klasicka sprostost.jedine keby som si zle vysvetlila slovo prichytit...

3nttt

ela444 najprv sa budes musiet vela vela premahat a potom to uz pride same :)
mne velmi pomohlo ked som sa zacala sama zo seba rehotat aka som sprosta :)
skus si vzdy ked ta to chyti,skor ako zacnes po nom vrieskat, rozobrat situaciu v hlave a rozoberaj si ju v hlave dovtedy kym nezistis ako smiesne pracuje ziarlivy mozog.

anatol

ja som tiez mavala strasne stavy ziarlivosti, a vzdy som si to aj uvedomovala.. teraz sice stale ziarlim ale dokazem to kontrolovat tak ze nerobim sceny, nevybuchujem, doma si netrieskam hlavu o stenu,a nezozieram sa vnutorne. neviem ci je to tym ze som konecne dokazala doverovat, alebo sa mi zdvihlo sebavedomie, neviem.. viem len ze ma to tiez nicilo a teraz sa len tak rozculim sama pre seba, cosi si predstavim, ale potom to prejde a som ok :) dufam ze sa ti jedneho dna podari dostat sa do podobneho stavu :)

Debora

Baby ved si trochu viac verte !!!! Ved ste krasne, mile.... nepodcenujte sa, potom aj prestanete ziarlit na kazdu babu a prkotinu. Ak ozaj nemate dovod na ziarlivost, tak sa drzte na uzde ! Chlapi nemaju radi upodozrievave stihacky :)

necht

Ahojte ja ziarlim a velmy neviem co am robyt akoto zmenit trapimato chcem to zmenit poratemy co mam robyt akonemam ziarlit furt sa len hadame a o nechcem vadimy vsetko kam sa pozrie a na koho jeto strasne zly pocit chcem to zmenit dakujem :-)