bolest hrdla aj ked uz nemam mandle

RNG

Obcas pri prieduskovom kasli sa dostanu aj cez Eustachovou trubicou do priestorov stredneho ucha, kde ich je dost tazko vynicit. Len sustavne branie carvacrolu, GSE, NAC a pripadne aj extraktu z olivovych listov to po case dokaze.
Hlien nie je len plny bakterii ale v noim mozu zit aj ine mikroby, co sa dokonca hlienom zivia a atb na nich neposobia.

RNG

Infekcie hrsdla, priedusiek a pluc casto pochadzaju z prinosnych dutin, kde sa dostanuz kvapockovych infekcii pri dychani, najma v davoch ludi, a tam sa mozu zdrzovat aj mesiace a roky. Odtial sa s hlienami dostavaju na mandle, do hrdla, na priedusku a do pluc. Ked sa vyliecis zo zapalu hrdla a neznicis mikroby v prinosnych dutinach, tak sa ti to bude casto vracat.
Na prinosne dutiny neucinkuju ustne zobrane lieky prakticky vobec. Tam treba antimikrobialne kvapky, podlas moznostio nieco zo sirsim zaberom, nez len atb.
Dobre su kvapky koloidneho striebra, este lepsie roztok citricidalu/GSE.
Na odhlienenie ke dobry carvacrol z oreganoveho oleja, ucinna davka carvacrolu je 3 x 200 mg, najlepsie v enterickej kapsuli, aby to nepalilo v hrdle a zaludku, kedze oreganovy olej je paliva korenina.

eva r.

tak asi sa musim doucit biologiu, myslela som, ze v hrdle sa zapaluju iba mandle :) dakujem za radu , dufam ze to nebude chronicke a take caste ako pri mandliach.

muc

no hrdlo ti neodstranili a tkanivo hrdla tiez sa moze zapalit. kloktaj so slanou vodou, alebo vodou so sodou bicarbonou, alebo jox spray lokalne.