ROACUTTANE šupanie pleti

Jojej

Ludkovia uzivam tiez Curacne je to to iste ako Roacc a otazocka ci mi zmiznu aj tie cervene bodky/skvrny po akne....je sranda,ze uz ani nemam vyrazky ale proste na pokozke mam stale cervene bodky...uzivam to zatial druhy mesiac..

dakujem

errh

moja segra uzivala tiez roaccutane, a na supanie jej doktorka poradila krem od Biodermy Sebium Hydra. Ten jediny jej pomahal. Malaaj velmi vysusene pery a to pouzivala taky vytlacaci balzam na pery z Atodermu, tiez Bioderma. Inak je pravda, ze teraz pozor na slnko. Mala by si pouzivat krem s najvyssim ochrannym faktorom, lebo sa ti urobia pigmentove skvrny. To ti mala tvoja doktorka povedat. Ja sa desim pigmentacov, mama ich ma hodne. So segrom pouzivama od prveho slnecneho dna do posledneho ochranny faktor 50+. A zatial ani jedna ani flicik :) ja som si oblubila photoderm ultra fluid. To som minuly rok kupila v akcii. :))

ada777

noo tak ano velmi som vahala ci ist do toho ale fakt ma to prestalo bavit ked sa so mnou niekto rozpraval a namiesto do oci pozeral na hnisavé vyrazky myslim, ze nikomu to nebolo prijemné...a ci na to doplatim neskor? tak urcite ze ano ale co vam dnes pomoze bez vedlajsich ucinkov? to uz aj voda aj oblecenie vam skodia...dnes je to tak...LEN PEKNÍ LUDIA SU USPESNÍ
A to je strasne!!

RNG

Inac to supanie pleti(regeneracne) je popisovane u isotretinoinu ako "uzitocnu cast hojenia",
a zaujimave, ze ten isty jav pri "predavkovani" vitaminom A(retinol palmitate) povazuju za skodlivy nasledok, podobne ako aj ocervenenie koze a vyschnutie.

RNG

Ani nie. Precitajte si o tom viac na
en.wikipedia.org alebo na inych strankach, dnes je toho plkno na internete po tom ako firma Roche v roku 2009 stiahla tuto skodlivu chemikaliu z trhu. Samozrejme v inych krajinach to este len pride, ako obvykle mnohe zaostavaju a tam este zarabaju na roznych skodlivych, ktore su uz inde stiahnute z trhu. Na Slovensku este nie su za to sudy, tak to tam kludne predavaju dalej a skodia stovkam mladych ludi, co sa aj za mozne riziko poskodenia zdravia chcu zbavit acni.
Nuz niektori na to doplatia....

RNG

Keby bol isotretinoin tak bezpecny, nebolo by v USA vyse 100 000 pripadov sudov za vazne poskodenie zdravia.Permanentne. Je to sice len male percento, lebo v USA predpisali lekari z minulosti az 50 milion davok na accutane, ale je to loteria, privela ludi v nej bolo poskodenych a je na case tuto skodlivu chemikaliu stiahnut z trhu a nahradit ovela menej skodlivymi mega davkami prirodneho vitaminu A, retinolu.
S tymto vie totiz telo lepsie narabat, poskodenie z megadavok je minimalne a nie permanentne, ale nezrovnatelne mensie, ako z umelej chemikalie isotretinoinu.

Ander

no tak ja som s liečbou bol veľmi spokojný, sama určite vieš, čo mladý človek, ktorý má rád spoločnosť prežíva s týmto problémom. osobne som si prešiel všetkým možným aj nemožným bol som na tom dosť zle :)) , duac gely , zinerity atď. mne až roaccutane pomohol. a inak tá červená pleť a šúpajúca sa pokožka sú proste vedľajšie účinky, s tým nič nespráviš. jediné čo môžeš spraviť je správne pokožku hydratovať ale inak nič viac. pokožka sa ti upraví z mojej skúsenosti do mesiaca od vysadenia roaccutanu a mala by postupne zmiznt tá červená farba a suchá pokožka
držím palce :)
Ander