Zdravo sa stravujem a moja postava sa nemeni

Príspevok v téme: Zdravo sa stravujem a moja postava sa nemeni
Zdravovanie

Chcem sa opytat,je mozne ze ked jem zdravo,tak vaha nie a nie ist dole.som si povedala ze sa dam na taku vycistovaciu dietu,takze papam iba zeleninu,biele jogurty, ovocie, a pijem vela vody,cvicim kazdy druhy den,dakedy 2krat dp tyzdna. A mam pocit Ze som nic neschudla,lepsie povedane,ziadne vysledky nevidim ,jak je too mozne?

tomi

"Lulanaaaa, vlastne asi máš ten istý problém čo som mala ja asi tak pred rokom. Nikdy som nemala obezitu, ani som nebola nejako príšerne tučná. Ale moja postava sa mi veľmi nepáčila, mala som dosť málo svalov (=málo som sa hýbala) a tak som bola "oblepená tukom". Rozhodla som sa s tým niečo robiť, tak som si ako úplný začiatočník zadala do Google "ako schudnúť". A samozrejme, vyskočili mi tam rôzne diéty, delená strava, dokonca tzv. Pro-ana stránky. A začala som teda držať "diétu". Nejedla som podľa žiadného plánu, ale sama pre seba som si určila potraviny, ktoré mám povolené. Môj jedálniček bol takmer každý deň rovnaký. Za deň som zjedla 200g kuracích pŕs, 1 jablko, 2 biele jogurty. Ale hneď som pochopila, že je to zle. Tak som si kúpila nejaké knihy o budovaní svalov, o zdravom životnom štýle, receptáre atd.. Všetko som si to prečítala a hneď som si ťukala na čelo, ako má vôbec mohlo napadnúť takto spomaľvať svoj metabolizmus. Ide totiž o to, že ak ješ príliš veľa, telo to nestihne spotrebovať a ukladá si to do tukov. Ale ak ješ málo, telo si ukladá všetko a prepne na tzv. Úsporný režim, pripravuje sa na horšie časy, pretože mu nedávaš dosť jedla. Takže ako chceš naozaj schudnúť tuk, nie svaly a udržať si to, mala by si zabudnúť na diéty, alebo takéto jedenie. Mala by si jesť 5x denne, hlavne dostatočne a chutne, aby sa ti nestávalo, že sa niekedy preješ (to sa stáva, keď si telo pýta to, čo mu dlhodobo zakazuješ). Nemusíš jest´ len ovocie a zeleninu, dôležité sú aj bielkoviny (tvarohy, kuracie mäso, ryby, jogurty, mlieko, nie príliš tučné syry, kefír...atd...) aj sacharidy (celozrnné pečivo, cestoviny, ryža, zemiaky,kuskus,pšeno..) ale aj zdravé tuky (ol. Olej, avokádo, orechy..) A dôležitý je aj pohyb a to nielen aerobny, ale aj anaeróbny (posilňovanie,činky).. Mne sa takto podarilo schudnúť, už si dlhšiu dobu takto udržiavam váhu a dokonca mi príde,že som nikdy nejedla takto veľa. Šport sa stal takmer každodennou súčasťou môjho života a naozaj má baví, nerobím to pretože musím. Okrem toho, že som schudla tuk sa mi podarilo aj spevniť postavu a konečne si bez hanby môžem obliecť dvoj dielne plavkyna kúpalisko a nemusím sa skrývať do osušky.. Mám oveľa viac chuti do života a oveľa viac energie.. Prajem ti veľa šťastia:-)"

TOTO spravne!

krado

Mne perfektne zafungovala strava podla krvných skupín,perfekne to funguje, doporucujem knihu Výživa a krevní skupiny od Peter J. D´Adamo.

Iron

Za posledných desať rokov som cca. každé dva roky, viac. ako 5 krát dokopy, držal tzv. týždennú dietu ( jem 5 krát denne ) počas ktorej za mesiac schudnem 10 kg. Po ukončení som bol schopný udržať si hmotnosť aj viac ako rok ale či už po epi záchváte alebo počas depresivnej fázy som sa vrátil ku starým zlozvykom a dostavil sa jojo efekt, preto som pri poslednom schudnutí musel zhodiť až 40 kg. Naposledy som začal na konci jesene, aby som nie len schudol ale hlavne sa vyhol zimnému priberaniu. Schudol som pekne, ale priamo na nový rok sa to zvrtlo a začal som priberať tak som začal 40 pôst ale nastal znovu problém, že dokážem 5 dní Po-Pia držať dietu ale cez víkend sa to všetko vráti, pretože poľavím a keď začnem jesť sladké, neviem sa zastaviť, akoby prešla mysel do útlmu a nič okolo seba nevnímam.

Lusike

ja mam ten isty probleeeeeem...proste moje telo stagnuje vzše roka a ručička sa vôbec nechce pohnuť :-((((...je to neznesiteľné...a si myslím, že mám toho dostatočne aj naštudovanééé a stale ziadne vysledky :-(((

Linaska

Lulanaaaa, vlastne asi máš ten istý problém čo som mala ja asi tak pred rokom. Nikdy som nemala obezitu, ani som nebola nejako príšerne tučná. Ale moja postava sa mi veľmi nepáčila, mala som dosť málo svalov (=málo som sa hýbala) a tak som bola "oblepená tukom". Rozhodla som sa s tým niečo robiť, tak som si ako úplný začiatočník zadala do Google "ako schudnúť". A samozrejme, vyskočili mi tam rôzne diéty, delená strava, dokonca tzv. Pro-ana stránky. A začala som teda držať "diétu". Nejedla som podľa žiadného plánu, ale sama pre seba som si určila potraviny, ktoré mám povolené. Môj jedálniček bol takmer každý deň rovnaký. Za deň som zjedla 200g kuracích pŕs, 1 jablko, 2 biele jogurty. Ale hneď som pochopila, že je to zle. Tak som si kúpila nejaké knihy o budovaní svalov, o zdravom životnom štýle, receptáre atd.. Všetko som si to prečítala a hneď som si ťukala na čelo, ako má vôbec mohlo napadnúť takto spomaľvať svoj metabolizmus. Ide totiž o to, že ak ješ príliš veľa, telo to nestihne spotrebovať a ukladá si to do tukov. Ale ak ješ málo, telo si ukladá všetko a prepne na tzv. Úsporný režim, pripravuje sa na horšie časy, pretože mu nedávaš dosť jedla. Takže ako chceš naozaj schudnúť tuk, nie svaly a udržať si to, mala by si zabudnúť na diéty, alebo takéto jedenie. Mala by si jesť 5x denne, hlavne dostatočne a chutne, aby sa ti nestávalo, že sa niekedy preješ (to sa stáva, keď si telo pýta to, čo mu dlhodobo zakazuješ). Nemusíš jest´ len ovocie a zeleninu, dôležité sú aj bielkoviny (tvarohy, kuracie mäso, ryby, jogurty, mlieko, nie príliš tučné syry, kefír...atd...) aj sacharidy (celozrnné pečivo, cestoviny, ryža, zemiaky,kuskus,pšeno..) ale aj zdravé tuky (ol. Olej, avokádo, orechy..) A dôležitý je aj pohyb a to nielen aerobny, ale aj anaeróbny (posilňovanie,činky).. Mne sa takto podarilo schudnúť, už si dlhšiu dobu takto udržiavam váhu a dokonca mi príde,že som nikdy nejedla takto veľa. Šport sa stal takmer každodennou súčasťou môjho života a naozaj má baví, nerobím to pretože musím. Okrem toho, že som schudla tuk sa mi podarilo aj spevniť postavu a konečne si bez hanby môžem obliecť dvoj dielne plavkyna kúpalisko a nemusím sa skrývať do osušky.. Mám oveľa viac chuti do života a oveľa viac energie.. Prajem ti veľa šťastia:-)

Magy

lulanaaaa - najpr si pisala ze "kazdy druhy den,dakedy 2krat do tyzdna" potom "Kazdy druhy niekedy kazdy den"

tak kde je vlastne pravda??

zrejme to chce systematickost ako v pohybe, aj v stravovani, nie obcas tu a obcas tam pocvicim a presvidcat sa, ze to urcite staci. ako vidis, nestaci.

xdanielax

luana, ty ked chces schudnut, nehladaj vyhovorky co nemozes. problem je u teba v tom, ze malo jes. takze ako vravim, nastuduj si nieco o tom a mas po probleme. ze sa aj hybes, o to to mas lahsie !
Hlavne dodrzuj casovy rozostup medzi jedlami max. 3 hodiny. a to, ze nejes pecivo problem nie je. V pohode. Aj sladkost si mozes dopriat z casu na cas.
ale dobre ti radim, prestuduj si nejake veci o tom ako sa stravovat atd. napr. na sportujeme.sk, aktin.cz .......je toho kopa, kde sa daju najst fajn info a zaujimave clanky.

lulanaaaa

Magy,ale ja sa hybem DOST.Kazdy druhy niekedy kazdy den robim aerobic,alebo zumbu ale dokopy....Kazdy den chodim do skoly,zo skoly,v skole:D takze pohyb si myslim ze mam