Diplomovka-pokracovanie bakalarky

Heatherka

podla toho , co studujes.
napriklad u nas je to tak, ze mozme urobit tak, ze bakalarku piseme z teorie ( klasika) a v diplomovke na bakalarku nadvazujeme vyskumom, teda praktickou castou. je to teda lepsie, lebo nemusis sa zaoberat teoriou na diplomovke ale rovno sa zaoberas praktickou castou a vedies vyskum. ale ako vravim to naozaj zalezi na tom, co studujes. inde je to tak, ze musis mat uplne inu temu... to sa musis opytat v skole garanta predmetu, alebo niekoho kompetentneho....

VTomi

na fakulte som od vyučujúceho zachytil, že na diplomovke nie je možné rozvinúť tú istú tému, ktorú si riešil/a pri bakalárke. Ale treba sa na to opýtať.
Ale keď sa na tým zamyslíš, že vlastne bakalárka je už hotové dielo, ktoré je uložené v centrálnej evidencii záverečných prác so všetkými náležitosťami, čo takáto práca musí mať, teda mám na mysli, že bakalárka ako dielo by sa teoreticky mohla použiť pre citáciu v diplomovke, zrejme ale len tie originálne časti bakalárky. Prinajmenšom by sa dalo z bakalárky zobrať samotné citáty iných diel, ale v tom prípade samozrejme by sa uvádzal ako zdroj citovaná literatúra a nie bakalárska práca.

diplomovka23

no ano, napriklad ja pokracujem. Snazila som sa ju pisat z inych knih, aj ked obsah sa zhoduje, cerpane je to od inych autorov. Preto neviem ako sa to bude posudzovat. Z bakalarky som okopirovala (svoje uvahy) doslovne.... dokopy to vyjde mozno na max 2 A4.