Kiahne v tehotenstve

ika211

Neviem, ale kiahne napadaju aj vnutorne organy, cize moze sa stat, ze aj babatko ich moze mat a to neviem, ci mu nemoze poskodit, spytaj sa lekarky, moj syn mal kiahne ako 3 mesacny a velmi mu poskodilo pecen, cize neviem fakt, ci to moze vyvolat nejake poskodenie u plodu.

RNG

Opar, vsetky virusove su prudko nakazlive. Jedine, ked si mal nedavno ovcie kiahne(Varicella zostrix virus) tak mas proti nim odolnost urcity cas. Ale pri nizkej viralnej imunite sa mozu kedykolvek v tele rozmnozit a prejavit. Preto tu tak zdoraznujem zvysovanie viralnej imunity. V detstve je telo silne a kiahne nie su nebezpecne, ale v starsom veku to moze bytnervy, mozog a dokonca zivot ohrozujuca choroba, casto velmi bolestiva.

opar

Onemocnění pásovým oparem není přenosné. Proto není pro prevenci onemocnění potřeba vyhýbat se kontaktu s nemocným. Z tohoto pravidla existují dvě výjimky. Za prvé: u osob, které doposud neprodělaly plané neštovice, hrozí po kontaktu s nemocným pásovým oparem toto onemocnění (plané neštovice), protože se v tom případě jedná o první kontakt jejich organismu s virem varicella, který se při premiéře v daném organismu projevuje (jak již bylo zmíněno) planými neštovicemi. Druhou výjimkou, která by se měla vyhýbat nemocným pásovým oparem, jsou těhotné ženy (ačkoli nebezpečnější je pro plod onemocnění matky planými neštovicemi).
nemoci.vitalion.cz

monci66

Ahojte. Som v 27. týždni tehotenstva a na kožnom mi povedali, že mám pasový opar. Chcela som sa preto spýtať, neviete náhodou či je tento pasový opar nebezpečný pre bábätko? dosť sa toho obávam... Dakujem :)

iti

kiahne? ako to? to ste ich neprekonali v detstve? lebo vraj v dospelosti kiahne nebyvaju iba ak pasovy opar-herpes zoster ako pozostatok virusu po ovcich kiahnach a ten spi v tele a takato reinfekcia by uz pre plod nemala byt nebezpecna-je to nieco ako herpes. urcite mate kiahne? robili vam z toho ster? alebo aspon brali krv na HVZ protilatky?

lubka

Ahojte. Mám ten istý problém. Som v 33 tt. a mám kiahne.Mám strach o bábetko.Obvodná lekárka mi povedala, že môžem pri teplote užiť acylpirín.Keď som si ho chcela kúpiť v lekárni, s vážnou tvárou mi povedali, že kombinácia kiahne a acylpirín môže byť smrtelná.K tomu len toľko.Snád všetko dobre dopadne.

natalia222

Ahoj. Moja mamka, keď čakala prvé bábätko bola pri svojej malej neterke, ktorá mala ovčie kiahne a kôli tomu potratila. :o-((

kalinka

Moja sestra mala kiahne tiež asi v takom čase a teraz má krásnu už 8 ročnú dcérku. Doktor jej povedal, že nebezpečne to je prvé tri mesiace, potom už nie. Neboj všetko bude v poriadku.