Behanie pred školou

lalaTT

jj, presne ako povedal larin. Ja som napr. presny opak:) rano si radsej dlhsie pospim, ale zato vecer mam energie dost - najradsej behavam okolo 20.00, ked je uz tma a sviezi vecerny vzduch. Ale mala som aj take obdobie, ked som behavala rano, ale to som chodievala spavat okolo 23.00 uz, lebo inac by som rano nevstala. A je pravda, ze ta ranna sprcha po behu nabudi a mas pocit, ze si aspon nieco dobre urobil pre svoje telo! drzim palce, hlavne to nevzdavaj!

dana660xz

tatino vravi, to je pekne :)))
zalezi od toho, kolko mas rokov, aku mas kondicku a ci si ranny typ a ako sa zvycajne citis po cviceni. vies, za skusku nic nedas. vyskusaj raz a uvidis, ci budes unaveny, alebo nie.

Annika1987

ja som chodievala niekolko tyzdnov behat rano o nejakej 7.00 hod 5 koliecok okolo Strkovca a potom do prace, no, zyvala som :D

Larin

Vôbec nemusíš byť vyčerpaný.

Ja som ranný človek- môj biorytmus je nastavený tak, že mám najviac energie hneď po zobudení, všetko mi ide dobre, či už fyzická alebo psychická aktivita. Takže od jari do jesene, keď to počasie dovolí, chodím behať ráno. Samovoľne sa budím cca. o 6:00, takže so vstávaním nemám problém. Bahám max 30 min. a všetko je v pohode.
Keďže je môj organizmus na to zvyknutý, tak nemám problém cez deň robiť všetky ostatné aktivity, práca, učenie atď.

Takže je to len sila zvyku a sčasti a tvojho biorytmu. Ak si doteraz nebol na to zvyknutý, tak sa ti môže stať, že prvé dni budeš trochu mimo. Ale po čase si telo zvykne a bude to pre teba úplne prirodzené. Na druhej strane, ak si nočná sova a najradšej chodíš spávať okolo polnoci alebo ešte neskôr, tak by to bola aj pre mladý organizmus záťaž. Spánok si pri vytrvalostnom behu jednoducho musíš dopriať, aby sa ti svalstvo stačilo zregenerovať.

Ty si musíš zvážiť všetky pre a proti. Tatino môže mať pravdu, ale nemusí. Ak sa rozhodneš za, tak skús ranný beh najskôr napr. iba cez víkend, keď nejdeš do školy. Uvidíš, ako sa budeš cez deň cítiť a podľa toho sa rozhodneš.

Držím palce. Každopádne je to obdivuhodné, že mladý človek rozmýšľa na takou aktivitou.