V okoli poznam anorekticku, ako jej pomoct?

Príspevok v téme: V okoli poznam anorekticku, ako jej pomoct?
valentina

uz treti rok sledujem dievcinu, ktora je vysokoskolsky vzdelana-zamestnana, ale chodi po smetnych kosoch a je kost a koza. neviem akou chorobou trpi, ci je to bulimia alebo anorexia, ale chcela by som jej pomoct. pracovali sme spolu na jednom pracovisku asi mesiac, potom som odtial odisla, a myslim, ze aj ona. no uz su to tri roky co chodi po smetiakoch a vyzera,,na umretie,,.ako jej pomoct?ked ju vidim, pytam sa ,,kolko jej este casu ostava,,....bojim sa, aby nebolo neskoro.

pampeliška

súhlasím s názorom, že nejde o anorexiu. žena je skôr alkoholička, takí minú všetky peniaze na alkohol a neostáva im na stravu. takže buď hladuje, alebo si hľadá aspoň zvyšky v smetiakoch.

Magy

anorexia sa nezvykne prejavovat takym prepadom v socialnej oblasti, pripadne stratou dostojnosti, ze clovek zacne chodit po smetiakoch. nie je ta vychudnutost a jej spravanie skor dosledok niecoho uplne ineho? nejaka vazna psych. porucha, zmatenost, schizofrenia ci ine diagnozy, kde clovek straca pojem o realite, hodnotach a sudnost.

TinaM

Ak tym: chodi po smetiakoch myslis,ze tam hlada jedlo, moze kludne ist o to, ze nema peniaze, alebo ma inu psychicku poruchu. Ak by sme mali zvazit PPP (poruchu prijmu potravy), tak skor bulimia. Nenazyvala by som ju ale kamaratkou, zjavne o nej vela nevies. Takze jej ani nemas ako pomoct.