Problem s ucenim

Príspevok v téme: Problem s ucenim
Viki123456

Dobry vecer,
som prave v maturitnom rocniku a mam dost velky problem s ucenim. Neviem sa ucit aj ked si plne uvedomujem vaznost maturity a prijmacich skusok. Ked sa uz velmi velmi tazko doutim otvorit zosit alebo knihu s ucivom tak to necham po najviac 20 minutach, viac nevydrzim. S knihami co nesuvisia so skolou nemam ziadny problem. Som od prirody dost leniva, tazko je to aj s domacimi pracami ale nie az tak tazke ako s ucenim. Neviem co mam robit, uz som z toho zufala, neviem sa donutit k cinnosti, najradsej by som len lezala cely den aj ked viem ze tak sa nikam nedostam, motivacia mi nechyba, preto sa pytam ako to mam riesit? Fakt neviem co s tym.
Dakujem za odpovede.

KlarikaM

Tento istý problém som istý čas mala aj ja. Mne dosť pomáha, keď si nájdem nejaké pekné miesto v dome. Neviem ako to lepšie vysvetliť, ale niekedy si ráno predstavujem ako sa zababušena učím v obývačke :)
Motiváciu mám takú, že dnes dám určitý počet strán a rozvrhnem si to na hodiny a nemyslím na to ako sa mi nechce. Ver mi ak si budeš stále vravieť ako sa ti nechce tak sa nikdy nepohneš.
Nakopne ťa ak si uvedomíš ako ďaleko sú už tvoji spolužiaci, zatiaľ, čo ty nemáš ani prvú stranu..
Snáď sa pohneš :)

outu

aj mne sa to stava. kedysi som sa zamerne ucila par dni pred skuskou, reku v strese sa mi to do hlavy dostane, budem si to este pamatat na skuske. a ked prislo ku skuske, tak sa mi tam v hlave nieco zaplo a ja som napisala co som potrebovala. teraz mam pocit, ze zabudnem aj to co sa naucim tesne pred skuskou. :) no, este pol roka a koncim s ucenim. treba dako vydrzat do konca. :)

Maťo338

Ja som tiež nebol paf do učenia, stále nie som, ale pred maturou sa to neako zlomilo. Dosť som sa učil sám od seba, našiel som si priestor kde ma nič nerozptyľovalo, t.j. bez PC TV atd. a našiel som si svoj štýl učenia.

Najťažšie je začať od nuly, je ti blbo že nič nevieš ale aj sa bojíš do toho lebo je toho moc. Treba proste začať.

Ja som využíval dosť pero a papier, keď som si myslel že túto tému by som snáď už vedel tak som sa otestoal tak že som si to rozpísal či rozpovedal bez neakej nápovedy. A tak som išiel ďalej a ďalej až kým som neprešiel čo som mal, potom som si to ž len spätne čítal a opakoval.

Práklady som sa učil poväčšine len postupy, nemal som po ruke kamaráta ktorý by my to vedel vyslvetliť. To bola chyba, preto my matika nikdy nešla.

ander

sadni si na riť a začni sa učiť. ako motivácia ti môže slúžiť predstava že nezmaturuješ, nakoľko s tvojim prístupom je to veľmi pravdepoboné... bububu

ahoj001

Ked mas problem s ucebnicami moznoze by pomohla ina forma ucenia napr nahrat si to na nejaku pasku a potom prehravat lepit si na chladnicku poucky ucit sa s niekym najdi sposob ktory ti najviac vyhovuje...
ja som ucitelka cize sa ucim cely zivot nove veci tiez mi to niekedy neslo ide o to nejakym sposobom to ucenie ozivit...

wurva

ahoj viki... je to teda iba o prekonani seba samej... na aku vysoku skolu chces ist? a co teraz studujes? mozno ta aspon utesim ked odpovies :D