práca-ponižovanie od manžela?

Príspevok v téme: práca-ponižovanie od manžela?
dedrina

Ahojte. Manžel stratil prácu, začína podnikať. Viem, že rozbeh trvá pridlho a žiada si to aj určitú investíciu. Mám strach, že mu to nebude vynášať. Snaží sa, behá okolo toho, myslím si, že až niekedy príliš. Keď sa ho pýtam, prečo musí jazdiť z jedného konca na druhý, nabehá xy km, povedal, že nemám to riešiť. Pýtam sa ho ako to vidí, povedal,že nemám riešiť, že sa mu nemám starať do jeho práce a bude sa snažiť zarobiť. Nato moja otázka a ak nie? Ak to budú len náklady koľko to mám vydržať 3 mesiace, pol roka? Mykne plecami. A ak sa ti nič nevydarí? Odpovie: Riziko podnikania. Ked sa pýtam ďalej, čo bude ako si to predstavuje, vybuchne, že čo chcem stále riešiť, nazve ma slepicou ak nie horšie. Hovorím mu, že mám strach, on na to, že ty máš strach zo všetkeho, len počúvam nerieš,nerieš,nerieš. Mám to vážne nechať tak a prestať riešiť? (povedal, že ak neprestanem riešiť, tak mi bude hovoriť stále, že som taká-onaká a že odíde od nás)Trochu ma to trápi - dosť ma to trápi, máme predsa rodinu. Je to odo mňa hlúpe, že sa ho pýtam? Ja viem, že chlapi to nemajú radi, ale že by až takto mali reagovať? Možno moja chyba, že ho ,,nepodporujem,, snažila som sa ho podporovať, ale myslím, že sa to uberá nie správnym smerom. Na to mi ešte povie, že ja som lajik a mám nechať všetko na neho. A tie urážky sú mi veľmi nepríjemné, ale neviem sa pretvarovať, že je všetko v poriadku a že nemám strach-mám. Dnešná doba nie je ľahká. Fuuu, neviem ako sa mám s tým zmieriť a byť kľudná.....

vitali

Dvojbottka, aj ja sa pridávam, pekne napísané :) Nechcela som sa už zapájať do diskusie, no nedá mi nenapísať: skoro každý tu písal o tom, ako dedrina nepodporuje manžela. Ale pritom tu písala, že ho podporuje. Tak neviem odkiaľ toľkí berú, že nie. A okrem toho, že si mu dala veľkú sumu peňazí na jeho podnikanie, si práve ty zaslúžiš vedieť, ako v tom pokračuje. Že aj vďaka tebe podniká vo veľkej miere a s tvojimi peniazmi, tak to viacerí prehliadli. Som zvedavá, ako by sa poniektorí tvárili na tvojom mieste! Ešte by horší boli!!! Ty vynakladáš energiu nielen na rodinu, ale aj na to, aby si zvládla mužove správanie. A jeho správanie určite nie je najlepšie. Ja ti držím palce. A obdivuhodné je aj to, že tú nasporenú sumu si bola ochotná dať manželovi pre jeho podnikanie a takto riskovať!

Katuska23147

Dedrina,

z toho co citam by som mu teda polovicu penazi nedala na to... Ked je na Teba hnusny. Ty by si skor mala uvazovat nad rozchodom ako nad jeho podnikanim. No teraz je uz neskoro, ostava len dufat, ze mu to vyjde, lebo ak nie asi tie peniaze uz neuvidis. A v akej oblasti chce podnikat? Povedz a hned Ti poviem ako sa mu bude darit :-) Teda co si myslim.

dvojbottka

pravy huhu myslim ze ty si to precitaj cele este raz !
geekygirl7 dobre pise...mame 21.storocie , nie 17-te, kedy zena musela bezvyhradne nasledovat svoj muza, pana a krala celeho tvorstva.Uz sa mi velakrat stalo ze som priatelovi hovorila,varovala ho...ides do toho moc zhurta,toto a toto neocakavaj,je to priliš...Nie samozrejme si nedal povedat a o mesiac sa ukazalo ze som mala pravdu.On bol cely skormuteny a nestastny...A taketo sa nam stalo niekolkokrat.To ze mu poviem aby bol opatrnejsi a hned neocakaval uspech v najvacsom meradle neznamena ze mu to nechcem dopriat alebo by som sa s nim netesila keby sa to podarilo ale je to ista obozretnost z mojej strany,ked nechcem aby clovek na ktorom mi zalezi bol sklamany a tejto obozretnosti maju prave zeny viac ako muzi...uz tu ktosi pisal,muzi su bezhlavi, nieco si vezmu za myslienku a aj cez mrtvoly za tym idu..a este dalej...A prave tam ma nastupit ta zena,ktora ma objektivny pohlad na danu vec, kedze nie je az tak "citovo" v tom zaangažovana. Lenze to uz sme tie sliepky a kravy co znehodnocuju muzske 100%-tne schopnosti ...Ach ta muzska ješitnost !

dedrina

HUHU a ty odkial si to vzal, že ho nepodporujem finančne? To čím som ho podporila finančne, nebudem zverejnovať koľko, ale je to dosť. Vieš mám dve práce, starám sa o rodinu, muž chodí vyžehlený, vypratý, najedený. Ja ho podporujem, nie vo všetkých veciach, ale finančne ano, aby sa vedel rozbehnúť. Našetrila som si dosť peňazí a myslela som si, že to dávam na dobrú vec, ale začínam trochu pochybovať. Tak ma prosím ťa neodsudzuj. Ja viem, že som v určitých veciach slaboch a bojko, ale mám sa právo báť. Niečo sme si budovali. Ja viem, že prachy nie sú všetko, ale ja tiež makám a myslím, že som mala právo do toho zasiahnuť, len som sa rozhodla, že nebudem už do toho zasahovať, pretože sa to rozsype celé ako to je.....

pravy huhu

geskygirl,

precizaj si to este raz. Ona ho nepodporuje. To znamena, ze ani financne. Tak o akom financovani to pises? A nepodporovat a kritizovat, to dokaze hocikto. Skor mi je luto jej muza, ze ak by mu podnikanie vyslo, tak sa bude musiet o zisk podelit s nou, len preto, ze je jeho zena. Najlepsie by bolo sa asi rozviest a deti do striedavej opatery, aby jej nemusel platit ani cent.

geekygirl7

Dobre ste sa tu do nej pustili.
Teraz nehovorim, ze by mala manzela kazdodenne deptat, ale ak by jeho podnikanie financoval niekto iny,tomu by tiez manzel hovoril daj peniaze a neries? Mame 21. storocie a muz uz nie je absolutnym panom rodiny a zena sa nema len starat o rodinu a manzela bezvyhradne posluchat. Mali by byt rovnocenny partneri. Plus nechcem vam brat iluzie, ale nie kazdy muz je Bil Gates alebo Steve Jobs. Kludne sa na to podnikanie nemusi hodit. A ako uz spravne bolo poznamenane: Akou formou podnika? Ak ruci celym svojim majetkom, tak ak mate bezodielove spoluvlastnictvo manzelov,mozete prist naozaj o vsetko. Toto treba vsetko zvazit.

muc

....hm.... vobec sa mu necudujem... doba je tazka, prisiel o stabilitu, zacina nieco nove a zatial nestabilne, je zivitelom rodiny a ziadne istoty zatial....no nezavidim mu. a este k tomu tvoje vicitky a neustale otazky.

daj mu pokoj, venuj sa svojej prace a daj mu cas. zatial sa aj ty snaz, aby si mozno aj nejakou brigadou popri praci zarobila nejaky peniaz. bude to dobre, no zaciatky su tazke a kym sa etabluje na trhu, moze prejst mesiacov- v lepsom pripade a nechcem strasit, ale aj par rokov. neryp do neho, stoj pri nom. predsa nielen v dobrom, ale aj v zlom ste par pomahajte si. spolocne to pojde lahsie.