Vyrastiem ci nie?

Príspevok v téme: Vyrastiem ci nie?
Tota_salena

Ahoj poslednu dobu ma trápy ze ci este vyrastiem mám 14 rokov a 158 cm, narodila som sa síce v 7 mesiaci ale je este sanca ze vyrastiem 10 cm ?....asi nie co ? :(......som ejdná taka malá v mojej rodine no este mama je mensia nez ja ale vsetci su vysoký.....ja neviem co mám robit nemozem si kupit ani saty ani topánky rifle nic vsetko je na man velke uplne vsetko :(....už ma to pretáva bavit :(

Quertzz

Rastova platnicka zanika vo veku 22rokov. Takze to 22 rokov mozete v klude rast hoci aj 3mm. Ale stále rastiete.

ahjaj

Ahoj kammila. Nenapísala si svoju váhu a to, či už máš menštruáciu. Potom výšku matky a otca. Ak už máš menstruaciu, vyrastie do veku 19 rokov ešte 5-6 centimetrov. Pokiaľ ju nemáš, možno očakávať, že v puberte dievča do menštruácie vyrastie asi 6 centimetrov za rok. Tvoja predpokladaná výška v dospelosti bude teda 156-162 cm.
Co by si mala robiť? Zdravo sa stravovať. Každý deň jest aj zeleninu a o ovocie, nepreháňaj to so sladkosťami. Dostatok bielkovin- mäsa, mliečnych výrobkov, vajíčok, ryby, strukoviny. Dostatok spánku najmä pred polnocou - vtedy sa uvoľňuje rastový hormón. Nespal pri lampe ale v tme a nebyť počas spánku obklopená elektronikou. Dostatok pohybu, najmä beh, skákanie na trampolíne ebo švihadlo, korčuľovanie, plávanie. Vhodné je brat v zime aj nejaké multivitaminy pre deti.

KaMMila

Ja mám 13 rokov a mám 150 cm. Som najmenšia z celej triedy.Naposledy som vyrastala keď som mala 10 rokov od vtedy vôbec skôr som sa zmenšila :D . Je to trochu blbé lebo keď si chcem niečo obliecť je mi všetko veľké . Pochybujem že ešte vyrastiem , ale nerobím si z toho nič veď načo sú v dnešnej dobe výsoke topánky xdd.

Tota_salena

lienkaboba.......ja mozem zrat kolko chcem priberam no nevidno to iba ak na bruchu na nohach ani na rukach nic.......:D

luculienka

Keďže máš len 14 rokov, je tu nádej, že čo-to podrastieš. A ak nie, nerob si z toho ťažkú hlavu. Ja mám 22 rokov a 158 cm a ku šťastiu mi žiadne centimetre nechýbajú. :) Čo sa týka oblečenia, ja si myslím, že nie je taký problém zohnať niečo v malom vydaní. Akurát nohavice sú možno dlhšie, ale tie sa dajú buď podhnúť alebo skrátiť. ;0)

baculka

ja mám 17 a od 13 do 15 som mala stále rovnakú výsku, teraz som za 1 rok podrástla také 3 cm ... takže neboj sa, nikdy nevieš :)