Prenos pohlavnej choroby?

Príspevok v téme: Prenos pohlavnej choroby?
Jancik121

Zdravim chces sa spytat ci je mozne dostat nejaku pohlavnu chorobu pri nechranenom sexe ale ak to obaja partneri robia po prvy krat alebo napriklad ak nikoho ineho nemali iba jedneho partnera su tam nejake rizika ak su samozrejme obaja zdravy a nikomu nic nieje? da sa dostat nieco pri nechranenom sexe?
Dakujem

wreck

a to zas ja by som taky zhovievavy na chalaniska nebol.

take chlamydie alebo trichomoniaza sa mozu vynimocne preniest aj nesexualnou cestou. pruser je v tom, ze najma u muza, moze byt infekcia uplne bezpriznakova. podobne hpv - vobec nemusis vediet ze ho mas.

ano, je to ovela menej bezne ako prenos sexom, ale netvarme sa, ze to neexistuje.

ziadna istota nie je a kazdy sex predstavuje urcite riziko, hoci akokolvek male.

Krasomil

Neboj se, můžu ti zaručit, že pokud jste oba 100% zdraví a nikdy jste neměli partnera, jak píšeš, tak určitě nemůžeš pohlavní chorobu dostat. :D Pokud teda jeden z nich nelhal, že ještě nikoho neměl. :-) A co se týká HIV, tak se přenáší i krví, ale myslím si, že si nikdo z vás drogy nepíchá.

alenka_maxova

ak si panic a tvoja partnerka panna, prenos hiv je nemozny (ved nemate ziadny v tele). Ak ste pred tym nerobili dake praktiky, pri ktorych je prenos mozny, tak sa predsa nemate coho bat. Historiu, ako sa objavil vo svete virus hiv si najdi na google.sk :) Ale ver mi, ze ho nedostanete len tak. Nesmies striedat patnerov, to je vsetko...Preto je dobre zacat sexualny zivot s niekym, s kym si si isty, ze zostanes dlhsi cas. Ano, ano, ano...vraj to je "vraj nemozne", ale ja som si na takeho cloveka pockala a naozaj mi nic neuslo :) Minimalne som nikdy netrpela ziadnou pohlavnou chorobou, ako napriklad kamosky, ktore zacali sexualne zit v 15 rokoch :)

Jancik121

No sak jasne ako chapem ze ked nikto nic nema a su zdravy tak to nema ako dostat tak ale potom ako sa ten virus a to vsetko zjavilo? len tak? z nicoho nic BUM HIV a pod?...preto sa len pytam ked sme to este nerobili ci je nejake riziko niecoho vaznejsieho casom...

ESTEERKA

ALE NIKDY NEVIES CI TEN DRUHY JE NAOZAJ ZDRAVI..SOMO AK SU OBIDVAJA PANICI TAK SA NENI COHO BAT...ZLE SME SA POCHOPILI...

esteerka

Pri nechránemom pohlavnom styku sa prenašaju pohlavne choroby a aj HPV-papikloma virus..je vždy potrebne sa chranit!!!HPV SA PRENASA AJ KED JE OCHRANA-POZOR!!!

jankaaaaaaaaa

tak ked su obaja zdravi tak odkial by sa tam nabrala choroba? akoze nejakou nadprirodzenou silou? prestuduj si este raz biologiu zo zakladnej skoly