Vysoká škola-ísť alebo neísť?

Príspevok v téme: Vysoká škola-ísť alebo neísť?
hardynka

mám pred sebou obrovskú dilemu.Isť ,alebo neísť?.Chystala som sa celý život na právo-avšak,teraz nad tým tak rozmýšlam.Má to vôbec význam?..Vysoká škola dnes už tak vela ani neznamená,to vzdelanie už má takmer každý.Nie som odkázaná na to ísť študovať.Môj otec žije v zahraničí,konkrétne v Norsku,kde platy vysokoškolákov sa velmi nelíšia od platov napr .upratovačky,čašníčky,alebo predavačky.Platy sú vysoké,prácu tam nie je ťažké nájsť,a človek sa nemusí trápiť že nevyžije. Na druhej strane by ma však štvalo,keby o 5 rokov zarezávam niekde v zahraničí, a poviem si,že v tomto období osm už mohla mať titul.Neteší ma predstava 5 rokov žitia zo 100-150 € vreckového na výške,plus brigády za 1,50/h povezdme,pričom viem,že keby som v zahraničí,môžem si dovoliť toho omnoho viac,vyšší životný štandard a podobne.Neviem,či je moja myšlienka súvislá,len by som chcela počuť názory starších a skúsenejších .

martingunda

hardynka, prosím napíš mi na: matko2347@azet.sk som v takej istej situácií ako ty :/ mám necelý mesiac na prihlášku na VS, ale chcem ísť preč, chcem vedieť ako si sa napokon rozhodla..a ako sa máš dnes...ĎAKUJEM

wreck

hm, my davame studentom 3€/h, ale aj vyzadujeme pouzitelnu anglictinu, pisanie/pocuvanie/hovorenie, a ovladanie kancelarskeho softu (ms office, lotus notes, atd.), a pocitaca ako takeho, na nadpriemernej urovni. a je to aj naozajstna praca, nie visenie na ksichtoknihe cely den. :)

dedy

Ono to je tak, že slovensko nie je len Bratislava, v ktorej je omnoho viac pracovných príležitostí než inde v republike, a to dokonca nebývam v úplnom zapadákove.

hardynka

tak tomu ver že dá,je to psycho,u nás ked dostaneš 1,50 si na tom ešte velmi dobre,častokrát máš len 1,20

lionesssssss

dedy, tak to potom bude asi tým, že žijem v BA a viem si zarábať aj bez toho, aby som musela sedieť za pokladňou alebo za pásom. :-))

našťastie som vďaka svojej šikovnosti nikdy nebola odkázaná na takéto brigády, tak asi nemám prehľad, ale vážne som netušila, že sa dá brigádovať aj za 1,50 €

dedy

lionesssssss, neviem kde žiješ, zjavne asi v ba alebo nejakom väčšom meste, 1,50€ na hodku zase nie je také ojedinelé, snažia sa to dávať aspoň na 2€ ale sem tam človek narazí i na menej
Osobne by som asi šla najprv do Nórska za otcom, pracovala by som rok, dva a podľa toho by som sa zariadila, to nebudeš taká stará a stále sa môžeš bez problémov vrátiť do školy, ak by si chcela, či už na svk, do norska či anglicka alebo kdekoľvek inde. :)