Problemy s otcom

Príspevok v téme: Problemy s otcom
JUKI32

Som student prveho rocnika VS a a uz si neviem dat rady z otcom trva to uz asi 8 rokovale nikdy mu tak nesibalo ako teraz. On pracuje v zahranici a chodi domov asi po mesiaci a niejaky tyzden maximalne dva ale dva tyzdne z nim su neznesitelne. Ked pride domov vsettko mu vadi dokonca same malickosti napr. moja mama kupi do bytu niejaky kvietok a ked pride domov hned sa doslova zacne hadat ze kde tak ten kvietok mohla dat ze nikdy nic take nevidel ze on chodi po svete ale take nevidel a je tohoeste kopu stale jak pride si najde nieco na dakoho. Brat je trochu maniak do hroch tak vsetko vala na moju mamu ze mu nezbranila aby nehral lebo on nieje doma on nemoze vsetko robit ale pritom jak je doma mu on nic nepovie len ked sa opija tak vsetko vala na mamu. Najnovsie si zmyslel ze neche chodit na vianoce a velku noc do babyky. Babka ma 80 rokov a je sama tak stale chodime na vianoce a velku noc aby nebola sama. Teraz si zmyslel ze ked moja mama nepripisala dom na neho ale na mna tak on tam nebude chodit ze to je mamin dom nech si tam ide sama ked ho nechce dat naho. Velmi sa zmenil zacina sa nepekne spravat a dost vyskakovat pri hadkach neviem co mam vlastne uz robit?

anjelik

JUK, asi ťa nepoteším, ale s otcom to bude už len horšie. Pokiaľ sa sám nerozhodne, že sa chce zmeniť a byť normálnejší. Ale to sa veľakrát nestáva. Jemu ide o to, aby ste na neho reagovali, to znamená, že bude stále vyvolávať konflikty a bude útočiť na veci možné aj nemožné. Čím je človek vo vnútri zmätenejší, tým viac má potrebu umravňovať všetkých okolo seba. Pýtaš si radu..jediná je nereagovať...myslím tým zostať pokojný a kľudný a otec nabehne na tvoj obraz pokoja..pretože bude silnejší. Je úplne zbytočné nútiť ho niekam ísť...babka sa kvôli tomu nezloží. Opakujem, jemu ide o hádanie sa...tak sa pokúste tomu vyhnúť. Odpovedať pokojne, neagresívne. je to naozaj ťažké, ale nie nemožné...:o)

JUKI32

Tak vies uz nekolko rokov vsetko zvaluje na mamu vsetko na nu zhadzuje ze som sa nekedy nedobre ucil to je do teraz vytica ze on chcel aby s nami hrala na hudobnych nastrojoch aby chodila s nami sportovat. Mama mu robila to urobila ale vies ked sme mi ako deti ku tomu nemali vztah tak sme to nerobili vies venovali sme sa tomu co nas bavilo. Vycita jej tiez cely cas to ze sa boji chodit na aute ze on jej kupil auto a ona nehcela lebo sa boji alebo napriklad stalo sa take ze si zmyslel ze ma mama vyuziva aby mohla chodit za babkou na dedinu ze som ju len odviezol do babky a ona mi ptom zavolala ze kedy mam po nu prist. Jej vycita ze rodina nic nedosiahla ze nemaju ani poriadne skoly a ze jeho ma vsetko na svoju rodinu nepovie krive slovo. Jeho povaha by som povedal ze sa z roka na rok zhorsuje. Jeho otec ma podobnu povahu ale nie az taku ako on. Co viem on mami ta uz boli aj vyhrasky na jej osobu.

Magy

juki32, rad by som si toho vypocul podstatne viac, aby som ziskal vacsiu istotu, ale zatial z tohoto mala, co si napisal, mozem vystrelit fakticky naslepo jednu domnienku. ma inu zenu, pripadne sa chce "trhnut" od vas.
hladat zamienky zakazdym a vo vsetkom je jeden z priznakov "nevery", ak to mam tak napisat.
druhou moznostou moze byt jeho povaha, ktora bola vzdy nie velmi prijemna, ale so starnutim sa niektore crty zvyraznuju.
fakt by to chcelo podstatne viac informacii. takto tu mozeme vsetci len hadat.