Da sa prekonat depresia?

Dada72

Ahoj xirenka1!

Rada by som Ti poslala prakticke rady, ktore by Ta mohli pozdvihnut na dusi.
Posli mail.

S uctou,

Dada72

Ahojte, je mi hrozne, depresie, panické ataky. Brala som AD 12 rokov, potom som vysadila. Prešlo pár mesiacov, kopa stresu, starostí a som tam kde som bola. Máte niekto skúsenosť, že keď po vysadení začnem brať AD bude mi zasa tak zle ako keď som ich začala brať prvýkrát?

31gabka

prosim Vas, ako mam prekonat toto zle obdobie, od januara sa ma vratila depresia, bola som aj v nemocnici hospitalizovaná, stále nie je dobre, beriem asi 3 druhy antidepresiv, chodim na psychoterapiu,ale stavy su stále,,,,aj divne myslienky..mate skusenosti s Cymbaltou ? beriem aj lexaurin a valdoxan ...
To, čo žijem, nie je život, len prežívanie, niekedy som schopná celý voľný deň aj preležať v posteli, nedokážem sa prinútiť k ničomu,,, chcem to zmeniť, ale ide to veľmi ťažko ,,,ak máte niekto podobný problém, prosím napíšte, čo pomohlo Vám, lebo ja už som v koncoch ...

keri27

Ahojte,tak ako sa vam dari?ja som uz v pohode(klop,klop).marcelina,citis sa dobre?dlho si nepisala.dufam,ze si o.k.

43

marcelina ani mne nezaberal ten xanax,ale to už som ti asi pisala.
ak mas moc velke problemy,nenechaj ich uplne vyšpičkovať.zvyš davku aj toho xanaxu ak ti pred tym pomahal alebo sa chod poradit s lekarom.
,25 mg je velmi malo na take stavy.
ja som si prešla pohotovostami a cele noci hore,takže neviem si ani predstaviť,že by som nejaku taku barličku nemala a vobec s anemusiš bat navyku.
ja som v najhoršich chvilach vždy dala magnezium,navarila som si čaj z medovky a dala som si pol neurolu a za 10-15 min bolo dobre ,ale to som si pred tym najprv prešla peklom,kym to začalo takto fungovať.najviac mi pomohli sedenia u psychologa a to že som sa naučila nebať tych stavov.a tak aj odišli.aj ked s anecitim uplne fit ,je to sto a jedno.
neboj ,prejde to,ale musis skusat aj ty niečo.

keri27

Ahoj marcelina,ja uzivam Fluoxetine capsules 20mg jednu tbl.denne.na Slovensku sa to vola Prozac.ale ako som uz spominala prve 3tyzdne ziadne zlepsenie(teda este horsie mi bolo)ked som ich uzivala nejako 2tyzdne,tak som chcela ist spet k lekarovi,nech mi ich zmeni,ale manzel ma nejako podrzal,ze nech este tyzden skusim vydrzat,a ze ak sa nebudem citit po troch tyzdnoch lepsie,ze pojdeme k doktorovi a zmeni mi AD.Inac ja som od zaciatku uzivania AD nebrala ziadne ukludnujuce tbl.takze som si tie stavy uzila naplno,boze to teda bolo!!!ja zijem v zahranici,vy co ste na Slovensku mate vyhodu,ze mate vsade terapeutou,psychologou a tak.ak sa smiem spytat kolko mas rokov?a ake priznaky si mala zo zaciatku?ono tie stavy prejdu,ale clovek si musi najprv vytrpiet.ja teraz beriem AD 5-ty tyzden.uzkost a panika uz ziadna.ani ziadny vnutorny nepokoj.pytaj sa co ta zaujima...

marcelina78

Dakujem za povzbudenie, to je fajn Keri, takze teraz mozes povedat, ze je to uz lepsie ako pred uzivanim AD ? Co to vlastne beries a ako dlho? Prave som sa vratila z prechadzky hodinovej so psom v prirode, ale nijak to nepomohlo, ledva som sa dovliekla a musela 10 minut lezat, stale v tele ta strasna nepohoda a Xanax, co mi predtym zaberal 0,25 mg uz teraz nerobi celkom nic, ked som si ho dala. Jedine co som po nom akurat oslapejsia, inak nic. Esteze mam malu v skolke, lebo nechce sa mi nic, ani obed si robit.

keri27

Marcelina,viem presne ako ti je,ja som mala tieto pocity na zaciatku uzivania AD,tiez ani sediet ani zaspat,ani filmom sa zaujat,proste sa nedalo nic!ale mne co pomahalo(aspon trosicku)bolo,ked som si vecer lahla ku detom(mam male deti dve)pustila som im rozpravku a ja som zistovala vsetko na laptope o depresii.ale tiez dokial zacali ucinkovat AD to bolo asi 3tyzdne.do toho tiez kadeake bolesti,odpojenie,myslienky,no katastrofa.teraz je to uz ovela lepsie.

marcelina78

Keri je to este horsie, uz 7. den beriem tu stvrtku a ten vnutorny nepokoj mam stale , neda sa mi v klude lezat, sediet, ani citat, ci pozerat telku, ani sa mi nechce nic robit a nikam ist, strasnu nepohodu mam, predtym to boli aspon vykyvy, teraz je to stale a uz aj ked idem spat, prechadza mnou taky strasny nepokoj, take tlaky a neda sa to nijak ovladat relaxaciou...predminulu nic som preto vobec nespala , nemohla som ani oblezat.