objednavky z asosu cez mimibazar - skusenosti

Príspevok v téme: objednavky z asosu cez mimibazar - skusenosti
Kamillla

objednavať nechcem priamo z asosu lebo nepouživam paypall a zda sa mi to komplikovane a cez mimibazar to tiež nie je prave najdôveryhodnejšie z dôvodu že tie peniaze treba najprv poslať na učet dotyčnej ktora to objedna a až po 2 tyždnoch dostanem tovar. Keby to nebol odrbavak tak mi to pošle na dobierku alebo bude možny osobny odber nie?
+ jej niečo dam za sprostredkovanie tovaru.
Objednavali ste už niekto tak? alebo niekomu tak objednavate?

Kamillla

ďakujem, takže čím dlhšie registrovaná bude a čo najviac dobrých ohodnotení - to bude teda dôveryhodné?
aj tak neverím:/

ajajja

Na mimibazare predávam aj kupujem niekoľko rokov. Už tu bolo spomínané, aby si mrkla hodnotenia predávajúcej. Pozri si aj od kedy je registrovaná. Ešte sa mi nestalo, že by mi z MMB neprišlo to, čo som si objednala a vždy platím vopred...
K tej dobierke - nájdeš tam len málo predávajúcich čo sú ochotné poslať na dobierku. A tie čo pošlú, tam potom na diskusiách vyplakávajú, že poslali na dobierku a kupujúca neprevzala. Ono totižto v tom prípade predávajúca platí poštovné 2x - keď ti to posiela a potom aj keď to nepreberieš a ono sa jej to vráti. A keď objednávajú takto hromandne z nejakých stránok tak by boli pekne stratové, ak by to len pár báb mesačne neprebralo. A ani pri poslaní na dobierku nemáš záruku čo je v krabici, lebo si to pozrieš až keď zaplatíš.

unhappy

Aha, jasné, "ano." má pravdu, teraz fakt už nepotrebuješ ani tú kreditku. Už sa dajú priamo presunúť peniaze z účtu na Paypal, zabudla som :)
Len sa toho netreba báť :)

ano.

zaloz paypal, mas to 10 minut registracie s citanim vsetkeho, a objednaj si sama. Dokonca uz ani kreditku nepotrebujes na to aby si tam mala peniaze.

A nehovor ze Slovensko je blbe ked nevies ani cez paypal platit, co je o moc jednoduchsie ako z bankoveho uctu :-)

unhappy

Veď si založ Paypal, fakt to nie je nič zložité. Ide to rýchlo a je to bezpečné. Stačí, keď máš nejakú kartu, ktorou sa dá platiť cez net, napríklad Visu, Visu Electron, Master Card... A nemusíš platiť nikomu provízie.

Kamillla

No ja si myslím, že ak chce mať nejaké provízie za nákup kt. mi sprostredkuje tak by mal mať čas.
No a čo sa týka poštovného z asosu je zadarmo preprava, čo znamená že ja by som dala peniaze len za tú dobierku + niekoľko € za to že mi to objednal.
No nič tak asi nenajdem nikoho kto by dal aj na dobierku, tiež je to riziko pre mňa, kto vie čo v tej krabici bude....nevadi už sa zmierujem s tým že z asosu veci mať nikdy v živote nebudem. Blbe Slovensko, nič poriadne tu nie je ani topshop ani VS no nič, horšie jak Ukrajina! len ma to rozčuluje.

unhappy

Ja si objednávam len priamo z asosu.
Ale chcem len toľko povedať, že to, že daná osoba neposiela na dobierku nemusí byť hneď odrbavák. Ja by som tiež neposielala. Pretože, ak si to kupujúci rozmyslí a balíček si nevyzdvihne, tak predajca príde o poštovné, ktoré nie je práve najlacnejšie. A keď mu to tak spraví viac ľudí, môže to rovno zabaliť.
Čo sa týka osobného odberu, nemá každý čas a je to často zdĺhavé dohodnúť sa.
Vždy si pozri na hodnotenia predajcu, aby ťa niekto neodrbal.